Turisme agroalimentari << Notícies

Curs de formació en dinamització de turisme agroalimentari a Figueres

 

El sector del turisme agroalimentari es troba en un bon moment, malgrat el context de crisis actual, i pot suposar una nova sortida laboral a persones interessades en el turisme o que es vulguin especialitzar en aquesta línia. Figueres ofereix un curs de dinamització de turisme agroalimentari de maig a juny.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb l’associació Empordà Turisme, impulsa un curs de formació com a dinamitzador de turisme agroalimentari, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, i el Fons Social Europeu en el marc.

L’objectiu és formar persones interessades en aquest nou sector laboral, ja siguin treballadors en actiu o bé persones sense feina. Es busquen persones amb aptituds comercials i de comunicació, amb interès en temes turístics i de promoció del territori, amb motivació per aprendre i amb iniciativa i empenta.

El curs ofereix formació en una ocupació emergent; un projecte innovador per a dinamitzar el sector agroalimentari de l’Empordà, i contacte amb empreses del sector. Els requisits per accedir al curs són formació acadèmica mínima de Batxillerat o bé Formació professional de segon grau o superior; idiomes estrangers: francès i/o anglès nivell alt, i es valoraran altres llengües; català parlat i escrit; informàtica a nivell d’usuari; capacitat de comunicació i aptitud comercial; permís de conduir B i vehicle propi i alta motivació i disponibilitat horària per seguir el curs. Així mateix, no és imprescindible acreditar situació de desocupació.

El calendari del curs és del 6 de maig al 15 de juliol a Figueres. Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13h (124 hores presencials i 26 hores a distància).

Jornades de formació en enoturisme

La DO Empordà i els Consells del Baix i de l’Alt Empordà han portat a terme jornades de formació en enoturisme el mes d’abril. Les sessions es varen fer els dies 10, 12, 24 i 26 d’abril passats, les dues primeres a l’Alt Empordà i les dues últimes al Baix Empordà. En total hi han participat una trentena de tècnics de les oficines de turisme de les dues comarques.

Les jornades consisteixen en l’explicació del Pla d’Enoturisme i dels fulletons “Empordà, Camins de Vi” que donen a conèixer l’oferta enoturística de la DO Empordà, així com en mostrar la importància que té l’enoturisme al territori empordanès com a producte turístic que pot contribuir a desestacionalitzar la temporada turística. Igualment, s’hi parla sobre la DO Empordà i els seus vins, es visiten cellers inclosos en aquesta Denominació d’Origen i es fan tastos de vins.