Guía Repsol 2013 << Notícies

20 restaurants de les comarques gironines amb Sols a la Guía Repsol

 

20 restaurants de les comarques gironines llueixen Sols, la distinció que dóna la Guia Repsol, en aquesta nova edició del 2013. Han rebut el seu primer astre els restaurants El Molí de l’Escala (a l’Escala), Compartir (Cadaqués) i Sant Pere del Bosc (Lloret de Mar). El Celler de Can Roca es manté com a únic a les nostres comarques amb 3 Sols. A nivell català, han obtingut el tercer Sol Can Jubany, de Nando Jubany (Calldetenes) i Àbac, de Jordi Cruz (Barcelona).

La Guía Repsol del pròxim 2013 s’ha presentat el 12 de desembre a les instal·lacions del Campus Repsol de Madrid on s’han donat a conèixer els millors restaurants de la 34ª edició d’aquesta prestigiosa guia.

Pel que fa a les nostres comarques, 20 restaurants llueixen Sols. En primer lloc el Celler de Can Roca (Girona), amb tres; seguidament, amb dos, trobem Ca l’Enric (La Vall de Vianya), Els Tinars (Llagostera), Les Cols (Olot), Massana (Girona) i Torre del Remei (Bolvir). 

Pel que fa a la distinció d’un Sol, la llista està formada per Ca l’Arpa (Banyoles), Compartir (Cadaqués), El Motel (Figueres), L’Aliança d’Anglès (Anglès), La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar), La Fonda Xesc (Gombrèn), La Llar (Roses), Mas de Torrent (Torrent), Mas Pau (Avinyonet de Puigventós), Miramar (Llançà), Molí de l’Escala (L’Escala), Sa Punta (Pals), Sant Pere del Bosc (Lloret de Mar) i Simpson (Llafranc).

A nivell català, han obtingut el tercer astre Can Jubany, de Nando Jubany (Calldetenes) i Àbac, de Jordi Cruz (Barcelona). En total trobem 70 restaurants catalans amb aquesta distinció de la Guía Repsol. 

Què signifiquen els Sols?

La Guía Repsol distingeix amb tres Sols els millors restaurants de l’any, amb dos Sols aquells que garanteixen una qualitat excel·lent a la cuina i amb un els locals que presenten una qualitat excel·lent i varietat de plats.

És una distinció atorgada per la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia i per la Cofradía de la Buena Mesa, amb l’ajuda de les Acadèmies de la Gastronomia Autonòmiques i els inspectors de restaurant. Seguint criteris com l’estil de cuina, l’emplaçament, el servei i bodega, o com la relació qualitat-preu, entre d'altres.

A més del Sols, que van néixer amb la primera edició de la Guía Campsa el 1979, aquest any també s’hi afegeix la classificació dels millors vins espanyols, entre altres informacions que podeu trobar a la Guía Repsol.