33ª Fira de Vins i Caves de Catalunya << Notícies

33ª Fira de Vins i Caves de Catalunya amb DO Valdepeñas com a convidada

 

La 33ª Fira de Vins i Caves de Catalunya, juntament amb el 18è Tast de Formatges, es portarà a terme els dies 15, 16 i 17 d’agost, a Pals. En aquesta edició, en el marc tradicional del Pati de Ca La Pruna del recinte medieval de la vila, hi haurà com a convidada la DO Valdepeñas.

A la fira, s’oferiran degustacions de vins de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació de més de 70 cellers i amb unes 120 referències de vins i caves. Tindran especial presència de cellers la DO Empordà, que estarà representada per un 90% de les bodegues integrants. La Denominació d’Origen convidada enguany és la DO Valdepeñas.

Paral•lelament a la Fira de Vins, també es durà a terme el 18è Tast de Formatges, on es podran degustar quatre varietats procedents de diferents comarques catalanes. Enguany, les formatgeries participants són la Formatgeria Mas d’Eroles (Adrall-Alt Urgell) formatge Ermesenda d’Eroles; Formatgeria Cadí SC (La Seu d’Urgell- Alt Urgell) formatge Urgèlia; Formatgeria Bauma (Borredà- Berguedà) formatge Garrotxa; i Formatgeria de Taüll (Moneny- Alta Ribagorça) formatge Panical Blanc.

Els preus per adquirir les diferents degustacions són de 8 euros pel tast de 4 vins o caves; 8 euros pel tast de formatges; i 12 pel combinat de 4 tasts de vins o caves + 4 formatges. A més, els participants a l’adquirir els seus tiquets també obtindran una copa Tastavins per poder gaudir dels seus tasts de vins i caves i d’un llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes.

Acció a favor del suro i ambient musical

La fira mostrarà el seu manifest a favor del suro com a material de tapament per a vins i caves. Per això es col·locaran uns expositors on es podran dipositar els taps per després ser reciclats. Aquesta acció compta amb la col•laboració de Retecork i de l’Institut Català del Suro.

Per completar les vetllades, durant els tres dies de la fira, es duran a terme diferents actuacions musicals a càrrec de l’Ajuntament de Pals. Pel que fa al dijous dia 15, actuaran el grup La “Vella” Lola, amb una cantada d’havaneres; el dia 16, l’actuació del grup de jazz Jazztones; i el dia 17, les actuacions finalitzaran amb el concert del grup J.K Sax.

L’horari serà cada dia de 19:30 a 24:00 hores. La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’entitat organitzadora i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, l’INCAVI i CaixaBank.

Aquesta fira és la més antiga de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’explicar a turistes i visitants l’àmplia gamma i la magnífica qualitat dels vins catalans. Des de llavors, La Fira de Vins i Caves de Catalunya s’ha arrelat com un dels actes més concorreguts dels estius a la Costa Brava.