DO Empordà << Notícies

37 vins DO Empordà 'excel·lents' per el prestigiós crític Tim Atkin

 

Una quarentena de vins de la DO Empordà han estat qualificats amb excel·lent pel prestigiós crític Tim Atkin. El crític  puntua prop d'una vuitantena de vins empordanesos, 37 dels quals reben la nota d'excel·lent en un post en el seu bloc.

Els vins empordanesos han seduït al periodista i Mestre del Vi Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent del seu país i un reconegut especialista internacional que col·labora en diversos mitjans de comunicació de tot el món. Atkin acaba de publicar un post en el seu bloc on puntua prop d'una vuitantena de vins empordanesos, 37 dels quals reben la nota d'excel•lent amb més de 90 punts.

Els vins negres Camí de Cormes, Roig Parals, i VD'O 1, de Vinyes d'Olivardots, són els més valorats i obtenen una puntuació de 94 punts. Pel que fa als blancs, Blanc dels Aspres, de Vinyes dels Aspres, amb 93 punts és el que obté millor nota de tast. El mateixos punts aconseguits pel vi dolç Bac de les Ginesteres, també de Vinyes dels Aspres.

La resta de cellers amb vins que obtenen 90 punts o més són: Arché Pagès; Can Carreras; Can Sais; Castell Peralada; Cellers d'en Guilla; Espelt Viticultors; Empordàlia; Jordi Oliver; Martí Fabra; Pere Guardiola i Terra Remota. 

Seduït pels vins empordanesos

En el post amb la seves notes de tast, Tim Atkin explica que, durant les seves vacances, mira d'allunyar-se al màxim del món del vi però durant una recent estada a l'Empordà no va poder resistir la temptació de tornar a tastar els vins empordanesos 'molt conscient de la qualitat que han assolit en els darrers anys'. Atkin hi afegeix que ha conegut els vins empordanesos de la ma de Dominic Abernethy, propietari del Petit Celler de Sant Martí d'Empúries, i gràcies a la Fira Arrels de Vi que organitza el mateix establiment. 

Tim Atkin (Mestre del Vi) és un dels experts del sector del vi més influents de la Gran Bretanya  i un dels especialistes amb més prestigi internacional. Periodista, crític, educador i fotògraf, ha col·laborat en publicacions com Off Licence News, The World of Fine Wine, The Economist, BBC, The Observer, The Guardian, Decanter o Woman & Home, entre altres. També copresideix el concurs internacional Wine Challenge i, l'any passat, va presidir el jurat  del The Wines from Spain Awards, un tast a cegues per valorar els vins de l'Estat espanyol que s'exporten a la Gran Bretanya.