Guia Peñín 2014 << Notícies

41 vins de la DO Empordà reben l’excel·lent a La Guia Peñín 2014

 

La Guia Peñín 2014, que s'acaba de publicar, atorga la qualificació d'excel·lent a 41 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de nota de tast. Els excel·lents assolits en aquesta nova edició de la publicació confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys -38 excel·lents el 2013 i 31 el 2012- i evidencien la millora qualitativa continuada dels vins de la DO Empordà.

Uns altres 121 vins empordanesos reben la qualificació de 'molt bons', amb notes que van dels 85 al 89 punts. Dels 31 cellers de la DO Empordà puntuats en aquesta edició, pràcticament tots situen un o més dels seus vins en les categories de 'molt bons' o 'excel·lents'.

Aquests resultats són els millors que ha assolit la DO Empordà en aquesta prestigiosa guia a Espanya. El Consell Regulador de la DO Empordà valora positivament aquests resultats que s'han produït gràcies a l’esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins. 

Millor vi català de l'any, un dolç de l'Empordà

Un altre dels reconeixements recents a la qualitat dels vins empordanesos han estat la concessió del Gran Vinori d'Or, Millor Vi de Catalunya a un vi dolç de l'Empordà. Es tracta de la Garnatxa Empordà Solera Mas Llunes 2002, que va ser el vi més ben puntuat d'entre els 730 presentats a la primera edició dels Premis Vinari celebrada a Vilafranca dels Penedès. 

A banda de ser reconegut com millor vi català de l'any, la Garnatxa Empordà Solera Mas Llunes 2002 també es va endur el Vinari d'Or en la categoria Vi dolç, ranci i de postres i el Vinari d'Or Especial de la DO Empordà. En els mateixos guardons, set cellers més de la DO Empordà també es van endur premis en diferents categories.