Llista Parker 2013-2014 << Notícies

50 vins de la DO Empordà 'excel·lents' o 'molt bons' a la llista Parker

 

La llista del reconegut crític Robert Parker 2013-2014 ha puntuat una cinquantena de vins de la DO Empordà com a excel·lents o molt bons. Es tracta d'una nova confirmació de la qualitat dels vins de la Denominació Origen Empordà. 

Concretament, una vintena de vins assoleixen la categoria d'excel·lents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Amb 94 punts, Ex Ex 10, de Castell Peralada, és el vi empordanès que obté una millor puntuació, seguit de l'Ino (Masia Serra), Camí de Cormes (Roig Parals) i Vd'0 6 11 (Vinyes d'Olivardots) que assoleixen els 93 punts.

Els altres vins empordanesos que assoleixen la categoria d'excel·lent són Masia Carreras Negre i Masia Carreras Blanc i Flor d'Albera (Celler Martí Fabra); Perafita Negre (Celler Martín Faixó); Sota els Àngels Negre, Sota els Àngels Blanc i Desea (Sota els Àngels); V'd'O 1 10 (Vinyes d'Olivardots); Plus (Mas Oller); Finca Malaveïna i Finca Garbet (Castell Peralada); Airam, Comabruna i Terres negres (Espelt Viticultors); Ctònia (Masia Serra) i Amic (Clos d'Agon). Trenta vins més de la denominació empordanesa obtenen la qualificació de 'molt bons' a la reconeguda llista internacional.

La DO Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per Priorat, Penedès i Montsant. 

Per primera vegada, la valoració dels vins empordanesos i catalans ha estat realitzada per Luis Gutiérrez, el tastador espanyol de Robert Parker. Les puntuacions es recullen en tres articles publicats a www.erobertparker.com sobre els vins catalans.