Premis Slow Food << Notícies

72 cuiners premiats “km 0”, cinc de les comarques gironines

 

Un total de 72 cuiners de tot l’estat han estat guardonats amb els premis “km 0” que atorga l’associació Slow Food. Entre els premiats s’hi troben cinc restaurants de les comarques gironines. Es tracta dels cuiners Quim Casellas, del restaurant Casamar (Llafranc); Lola Puig, del restaurant El Fort (Ullastret); Martí Rosàs, de Ca la Maria (Llagostera); Rosina Miserachs, del restaurant Antaviana (Figueres); i Alexis N. Ropero del restaurant Cafè del Poste (Mata, Banyoles).

Els premis es van lliurar el 6 de març passat a Sant Pere de Ribes als restaurants que fomenten els productes de proximitat i impulsen els productors locals o comarcals. Per això han de tenir com a mínim cinc proveïdors amb aliments a menys de 100 km de distància. També han de ser respectuosos amb el medi ambient, de manera que han d’optar pels productes ecològics i no tenir productes transgènics a les seves cartes.

Entre els guardonats també s’hi troben els cuiners de restaurants de Barcelona com Cinc Sentits, Casa Nostra, Mam i Teca, o de la comarca del Garraf com el restaurant Negrefum, La Salseta o Can Cabanyes.