Alimentària 2014 << Notícies

Alimentària 2014 reunirà 50 estrelles Michelin en un xou gastronòmic

 

El saló d'alimentació i begudes Alimentària 2014, que tindrà lloc del 31 de març al 3 d'abril, presenta com a novetat The Alimentària Experience, un xou gastronòmic que reunirà 50 estrelles Michelin. També estrena la secció Cocktail & Spirits, amb demostracions dels millors bartenders. La fira segueix comptant amb els espais de tast Vinorum, la Barra d'Olis d'Oliva Gourmet i 'Espanya, el país dels 100 formatges'.

La gran novetat d'aquesta edició és The Alimentària Experience, una innovadora àrea gastronòmica que reunirà 50 xefs que sumen més de 50 estrelles Michelin. Entre ells, Joan Roca, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda i Paco Pérez.

El visitant gaudirà d'una experiència gastronòmica única: veure cuinar alguns dels millors xefs del món en un espai per a grups de 18 persones, degustar les seves creacions i participar en un taller interactiu.

Un dels seus moments estel·lars serà el Showcooking 10 estrelles, on Paco Pérez, Dani García, Nacho Manzano, Paco Roncero i Ramon Freixa (2* Michelin cadascun) cuinaran de forma simultània.

El saló comptarà amb més de 3.800 empreses participants així com representació de la nostra alta gastronomia. La fira inclourà un programa d'activitats que ha estat presentat aquest dilluns 24 de febrer al Mercat de Santa Caterina de Barcelona en un acte que ha aplegat a xefs i professionals del sector de la restauració.  

El director d'Alimentaria, J. Antoni Valls, ha explicat que la volutat és la de "projectar, davant els milers de compradors estrangers que acudeixen a la fira, la qualitat i riquesa dels nostres productes i la gran potència de la nostra gastronomia, reconeguda ja a nivell mundial". En el mateix sentit, el president d'Alimentària i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha assegurat que el saló "impulsa l'aliança entre alimentació, turisme i gastronomia, un trinomi amb un gran potencial de creixement conjunt que ha de ser motor de recuperació de la nostra economia".

De fet, els tres sectors suposen el 25% del PIB espanyol i dona feina a més de 3 milions de persones, segons dades de la Federación de Industrias de Alimentación y Bebidas (FIAB). 

Vins, olis i formatges

Els vins, olis i formatges tindran especial presència a l'Alimentària 2014. Vinorum, Set de vi, serà l'espai de tast es podran degustar els 50 vins més trencadors del moment: innovadors, frescos, alternatius i assequibles (amb un preu inferior a 10 euros), pensats per connectar amb nous consumidors. Un comitè format per enòlegs, distribuïdors, propietaris de negocis on-line i bloguers ha seleccionat els 50 Trencadors, una llista amb vins de tota Espanya encara que les Denominacions d'Origen més representades són les de Rueda, Penedès i Vinos de la Tierra Castilla León.

A la Barra d'Olis d'Oliva Gourmet del saló Olivaria es podran degustar un centenar dels millors verges extra del país. A més, es demostrarà la ràpida evolució i el grau de maduresa que està aconseguint el segment dels OOVE gourmet al nostre país. Empreses com Masia El Altet, Oleoestepa, Agrolés, La Boella o Casas de Hualdo presentaran tres o més olis diferents. També hi haurà olis d'autor, produccions numerades amb presentacions de luxe, i olis ecològics com a "Oro del Desierto" o "Melgarejo Original", entre molts d'altres.

Per altra banda, sota el títol de "Compendium", l'exposició "Espanya, el País dels 100 Formatges" farà un repàs per la producció formatgera espanyola dels últims 20 anys. Entre les joies seleccionades es troba un manxec artesà i gran reserva triat millor formatge del món 2012 i els guanyadors del premi "Alimentos de España al Mejor Queso 2013". Aquest espai de tast, situat al saló Interlact, celebra enguany la seva desena edició.

Brindis amb destil·lats

Alimentaria estrena enguany l'espai Cocktail & Spirits amb les últimes novetats i tendències en destil·lats i cocteleria. Inclourà demostracions de prestigiosos bartenders, tasts guiats i tallers sobre els combinats clàssics, les creacions més trencadores, o la moda del gintònic, entre altres propostes.

Més de 1.000 m² del saló Intervin per donar major visibilitat a les begudes espirituoses i propiciar la trobada entre marques, bartenders, compradors especialitzats i altres professionals del canal horeca. Entre les estrelles del Cocktail&Spirits, destaquen Christian Delpech (19 vegades campió mundial de cocteleria acrobàtica) i Pedro García Rascon (campió d'Espanya de flairtending 2013).

Any dual Espanya-Japó

La gastronomia nipona també serà una de les protagonistes d'Alimentaria amb motiu de l'Any Espanya-Japó, que commemora els 400 anys de relacions entre ambdós països. Destaca el debat sobre cuina mediterrània i nipona amb Carme Ruscalleda (amb restaurant a Tòquio) i Keisuke Matsushima (amb estrella Michelin a França). També hi haurà tallers sobre productes japonesos com sake, tofu, algues o miso.