El Petit Obrador << Notícies

Alta gastronomia italiana a El Petit Obrador

 

Els amants de la cuina italiana estan d’enhorabona perquè ja poden trobar alta gastronomia d’aquest país sense haver de marxar de Girona, gràcies als estalbiments d’El Petit Obrador. Un jove emprenedor, Joan Zamora Asurmendi, ha obert aquesta cadena de pizzeries-trattories  que compta, de moment, amb dos establiments propis a Sarrià de Ter i Sant Gregori on podeu degustar pizzes creatives, artesanals i d’autor, com també pasta variada i uns excel•lents antipasti. A més, El Petit Obrador també ofereix poder comprar productes de qualitat italians a través de la web o a l’establiment de Sarrià de Ter.

En Joan va obrir el seu primer establiment a principis del 2011 a Sant Gregori amb la idea de fusionar la cuina tradicional italiana amb la cuina creativa sobre la base de la pizza. Amb aquest propòsit, la carta del Petit Obrador ofereix les pizzes i pastes tradicionals més conegudes i també les creatives de creació pròpia inspirades en els productes de temporada, en la creació de noves variants i on es reversionen també plats clàssics de la cuina catalana amb la cuina més moderna i creativa.

Per en Joan “sobre la base de la pizza s’hi pot fer de tot i, per exemple, podem reconvertir la clàssica brandada de bacallà amb una pizza amb crema de pebrots del piquillo, brandada de bacallà i barreja de formatges de la casa”. Aquest és només un exemple de les pizzes que podeu trobar a El Petit Obrador.

Joan Zamora Asurmendi, nascut el 1985, és un apassionat de l’alta gastronomia i l’any 2006, després d’un viatge a Itàlia, es va enamorar del país i de la seva cuina. Per aquest motiu, i amb només 24 anys, va decidir deixar el seu lloc de treball, que no tenia res a veure amb el món de la gastronomia, i centrar-se en l’obertura del seu propi negoci, una idea que tenia en ment des que tenia 15 anys. L’obertura dels dos establiments ha suposat la creació de 10 nous llocs de treball en els darrers dos anys i ara ofereix la marca per obrir noves franquícies.

Una visió de la pizzeria diferent, basada en productes de qualitat

Joan Zamora Asurmendi explica que actualment hi ha moltes pizzeries i restaurants que ofereixen cuina italiana, però que  trobava “un buit en el mercat de l’alta gastronomia italiana com a restaurant amb producte de qualitat”. D’aquí la idea d’oferir alta gastronomia “amb un toc creatiu i, a més, fer-ho a preus assequibles”. El jove cuiner detalla que només treballen “amb productes de màxima qualitat que busquem expressament en bons productors italians i que complementem amb productes frescos de qualitat del nostre territori més immediat”.

En la carta del restaurant, a més de la pizza tradicional i creativa, també es pot trobar pasta fresca tradicional i també pasta fresca farcida acompanyades del toc creatiu, en una línia similar a la de les pizzes. A més, es complementa amb postres elaborats també artesanalment en petits obradors artesans italians i vins procedents de les millors regions d’Itàlia.

L’espai del restaurant es complementa amb una botiga on es ven un ampli ventall de productes d’alta gastronomia italiana i on es poden trobar les pastes fresques, les postres, vins i pasta. La botiga és també en línia a través de la pàgina web de El Petit Obrador (www.elpetitobrador.com), amb un servei a tot l’Estat les 24 hores del dia.