Saló Alimentaria 2012 << Notícies

Alimentaria 2012 amb més de 150 empreses catalanes presents

 

La 19a edició de la fira Alimentaria, Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes, tindrà lloc entre el 26 i el 29 de març a Fira de Barcelona. Entre els prop de 4.000 expositors, hi haurà més de 150 empreses catalanes, entre les quals hi ha presència d’empreses de les comarques gironines com Aigua de Sant Aniol; Alma Teas & Infusions, Casademont, D.O Empordà, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Can Bech o la Confradia de Pescadors de Palamós, entre d’altres.

El saló comptarà amb expositors de més de 70 països, amb el major nombre per part d’empreses europees però també amb presència d’expositors d’arreu del món com Australià, Àfrica i també del continent asiàtic. Segons les dades de l’edició anterior, es preveu que passin per la fira més de 140.000 visitants, entre els quals més de 35.000 estrangers.

La fira es distribueix en 12 salons segons producte (begudes, congelats, conserves, carn, làctics, pesca, vi, multiproducte, dolç, restauració, olis i alimentació ecològica), un pavelló de les autonomies i un pavelló internacional. Precisament, algunes de les empreses catalanes hi seran representades als quatre estands de Catalunya, gestionats per l’empresa pública Prodeca, situades a diferents salons de la fira (Pavelló de les Autonomies, Intervin, Intercan i Olivaria).

El saló Alimentaria, que té lloc cada dos anys, és un dels aparadors mundials del sector de l’alimentació i les begudes més important i té com a objectius potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el tancament d’operacions comercials. La repercussió que té Alimentària va més enllà del fet puntual d’una setmana dedicada a la indústria agroalimentària. Significa que Barcelona esdevé la capital europea de l’alimentació durant una setmana.