Aula Gastronòmica de l'Empordà << Notícies

Avui Cuino Jo amb la Cuina de l’Empordanet i panellets per a infants a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà

 

L’Aula Gastronòmica de l’Empordà programa un nou cicle del taller Avui Cuino Jo, amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet. Per altra banda, el 27 d’octubre es farà un taller de panellets per a infants.

L’Aula Gastronòmica de l’Empordà programa un nou cicle del taller Avui Cuino Jo, amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet. Un taller que ja forma part habitual de la programació lúdic-formativa de l’Aula Gastronòmica i que va dirigit als aficionats a la cuina i al públic general.

En aquesta ocasió tindrà lloc dos dijous dels mesos d’octubre, novembre i desembre. La novetat d’aquestes sessions, respecte anteriors edicions de l’Avui Cuino Jo, és que cada sessió anirà a càrrec d’un dels xefs membres de la Cuina de l’Empordanet.

A totes les sessions es treballaran receptes de casa nostra, entrellaçant conceptes d’actualitat com la sostenibilitat, l’autosuficiència o la temporalitat.

La primera sessió, que es va dur a terme el passat 11 d’octubre va anar a càrrec de Lola Puig del Restaurant El Fort d’Ullastret, que va tractar la cuina sostenible i autosuficient, a través de l’elaboració de diferents tapetes com la tapa de formatge de cabra en conserva, tapa de formatge de cabra i ametlla torrada al forn solar, tapa de sopeta de recuit de colors, entre d’altres, que van cuinar els mateixos participants i que després van degustar.

La propera sessió serà dijous 25 d’octubre amb el xef del Mas de Torrent Hotel & Spa, Jordi Garrido. La resta de sessions, pel que fa al novembre, seran el dijous 8 de novembre amb el restaurant Casamar de Llafranc i el seu cap de cuina, en Quim Casellas; dijous 22 de novembre, amb el restaurant Mas dels Arcs, de Palamós i el seu cap de cuina en Toni Izquierdo.

El desembre donarà el taller del dijous 13 de desembre el cap de cuina del restaurant El Roser 2 de L’Escala, en Jordi Sabadí; i finalment el dijous 27 de desembre anirà a càrrec de l’Hotel Aigua Blava de Begur, amb el seu cap de cuina en Lluís Ferrés.

Taller de panellets per a infants

El pròxim 27 d’octubre i, seguint amb la tradició gastronòmica, es farà el taller de panellets per a nens i nenes de 7 a 15 anys, on aquests elaboraran el producte típic d’aquesta època, com són els panellets, amb diferents gustos i formes, que després podran endur-se a casa i gaudir del resultat amb la família.