Arrels del Vi 2013 << Notícies

Blanc dels Aspres, Gresa i Torre de Capmany guanyadors dels premis Arrels del Vi 2013

 

El vi Blanc dels Aspres 2011, del celler Vinyes dels Aspres, en la categoria de blancs; el Gresa 2008, de Vinyes d’Olivardots, en la categoria de negres; i el vi Torre de Capmany Reserva, de Pere Guardiola, en la secció de dolços, són els guanyadors del primer premi Arrels del Vi 2013. Aquest any també, com a novetat, s’han atorgat tres premis “El Celler Petit”, per distingir la millor relació qualitat-preu.

El 29 d’abril es va celebrar el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2013. Dirigits per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser2 i per Dominic Aberneth, enguany han participat 17 sommeliers de l’Empordà, escollits per la seva gran professionalitat i la seva proximitat a Sant Martí d’Empúries. El lliurament de premis tindrà lloc el pròxim 18 de maig per inaugurar la fira Arrels del Vi que se celebra els dies 18 i 19 de maig a Sant Martí d’Empúries.

Així, els guardonats de la VI edició d'Arrels del Vi 2013, pel que fa a blancs són, en primer lloc, Blanc dels Aspres 2011, de Vinyes dels Aspres; en segon lloc, Caminante 2011, de Terra Remota; i en tercera posició Microvins Blanc 2012, de *Lavinyeta.

En la categoria de negres, en primer lloc ha quedat Gresa 2008, de Vinyes d’Olivardots; en segon lloc, S’Alou 2009, de Vinyes dels Aspres; i en tercera posició el Terres Negres 2011, del celler Espelt.

En quant als dolços, la primera posició ha estat per Torre de Capmany, de Pere Guardiola; el segon lloc ha estat per Sinols Moscatell 2011, d’Empordàlia; i en tercer lloc la Garnatxa Reserva, de Mas Llunes.

Premis “El Celler Petit” a la millor relació qualitat-preu

Aquest any, com a novetat, els premis Arrels del Vi han distingit també tres vins per la seva relació qualitat-preu. El millor vi blanc ha estat el Vella Lola 2012, de Mas Eugeni; com a millor vi negre s’ha distingit el Migjorn 2012, de Can Sais; i el millor vi dolç per la seva relació qualitat-preu ha estat el Sinols Moscatell 2011, d’Empordàlia.