Fira de l'Olla << Notícies

Breda organitza la Fira de l’Olla: terrissa, gastronomia i entorn

 

La vila de Breda organitza la 1ª Fira de l’Olla. Es tracta d’una trobada dedicada a la terrissa, principal valor d’aquesta vila, però que amb el subtítol de Terrissa, gastronomia i entorn, vol donar també cabuda a la gastronomia cuinada amb aquest tipus de recipients.

La fira tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre i hi podreu trobar diverses activitats com ara exposicions, activitats infantils amb fang, xerrada sobre el procés de fabricació de les olles a Breda, conferència sobre ceràmica decorativa; o una ponència i taula rodona d’industrials de Breda, entre altres.

Pel que fa a la gastronomia, hi haurà show de cuina amb fang de Breda, a càrrec dels restaurants Els tres pins, la Fonda Santa Anna i la Fonda Montseny. Sopar popular “Cuina amb fang” a càrrec dels restaurants bredencs Can Mariano, El Romaní de Breda, Fonda Santa Anna, Els Tres Pins, el Gourmet de Breda i Fonda Montseny. I a més, durant els dies de la Fira, els restaurants de Breda oferiran “Menús de Cassola”. Aquí hi podeu veure els participants i els plats que ofereixen:

Fonda Santa Anna
Cassoleta de cargols / Patates, olives i galetes
Canelons de peix o Torrada amb escalivada casolana i anxoves de l’Escala
Cassola de peus de porc amb cargols o Bacallà amb samfaina
Postres amb cava
Preu: 15€ (begudes i cafè a part)

El Romaní de Breda
Arròs a la cassola de la Montserrat
Peus de porc amb cargols
Crema catalana amb mus d’ametlles
Aigües Vichy Catalan / Vins Bri de Monroig (Serrat de Montsoriu) i cafès Saula
Preu: 30€

Els Tres Pins
Tast de: Cassoleta de cargols gratinats amb tomàquet
                Crema de carbassa amb cruixents de botifarra negra
                Farcell de peus de porc amb bolets
Arròs de bacallà esqueixat i verduretes
Carpaccio de pinya amb crema catalana
Pa i vi blanc Marquès d’Alella
Preu: 22€

Can Mariano
Tapeta de Benvinguda
Olleta de sèpia amb patates grogues i allioli de codony
Rostit de pollastre i filet de porc amb trompetes
Crema de castanyes amb cullera de xocolata i la seva copeta de cava
Pa, vi i aigües minerals
Preu: 22€

Fonda Montseny
Albergínia rostida i farcida de botifarra de perol i bolets de temporada gratinats amb la pròpia salsa
Llom de llobarro rostit sobre fons de patata i salsa suquet
Bunyols cruixents farcits de crema catalana amb gelat de xocolata
Preu: 20€ (vi i aigua no inclosos)

El Gourmet de Breda (menú degustació “El Menú Gourmet”)
Dos entrants amb Cava Brut Nature
Dos mar-i-muntanya amb vi blanc
Dos plats amb vi negre de l’any
Preu: 35€

Més informació: Facebook de la Fira