Tocs de vi de l'Empordà << Notícies

Cap de setmana de 'Tocs de vi de l'Empordà' a Girona

 

Girona acollirà aquest cap de setmana, del 31 de maig al 2 de juny, la proposta "Tocs de vi de l'Empordà". Es tracta d’un tast de vins de la DO Empordà i de tapes de Girona que tindrà lloc a la plaça de la Independència. L'horari dels tres dies serà de les 18h a les 23h.

La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; el president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el president de l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència, Xavier Presas, han presentat aquesta primera edició.

Cunyat ha explicat que la fira gastronòmica “compleix dos grans objectius per a nosaltres: per una banda, dinamitzar l'activitat econòmica del sector de l'hostaleria i, concretament, la del cor de la ciutat, que és la plaça de la Independència, i, per altra banda, promoure la gastronomia i el producte del territori".

Per la seva banda, Xavier Albertí ha destacat l'entesa entre les tres parts, "les facilitats que ha posat l'Ajuntament i el punt lúdic que aportarà l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència". Per últim, Xavier Presas ha explicat que la fira tindrà lloc al mig de la plaça i que "les parades dels bars i restaurants estaran al voltant del centre fent show cooking".

Aquesta nova fira compta amb la participació dels restauradors de la plaça gironina i de disset cellers empordanesos: *lavinyeta, Castell de Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Can Sais, Celler Cooperatiu d'Espolla, Celler Martí Fabra, Cellers Santamaria Cooperativa de Garriguella, Empordàlia, Celler Espelt, Mas Llunes, Mas Pòlit, Oliveda, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.

L'activitat està organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà i per l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.