Premis Cartavi 2013 << Notícies

Casamar, Mas Romeu i MacaBeu, premis Cartavi 2013 de les comarques gironines

 

Els restaurants Casamar (Llafranc), en la categoria de menú de més de 35€; Mas Romeu (Lloret de Mar), amb menú entre 15 i 35€; i MacaBeu (Palamós), amb menú de fins a 15€, han estat els establiments de les comarques gironines guardonats amb el Cartavi 2013 que distingeixen els restaurants que en la seva tasca diària promocionen els vins catalans. 

Durant les anteriors edicions es premiava sobretot els restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins catalans, però a partir d’aquesta edició s’ha tingut també especialment en compte a tots aquells restaurants que demostren una major sensibilització vers els vins catalans i que ho saben transmetre i comunicar al consumidor.

Pel que fa a la resta de Catalunya, a la ciutat de Barcelona s’ha distingit el restaurant dels germans Roca situat a l'hotel Omm, el Roca Moo (menú de més de 35€); La Taverna del Clínic (entre 15 i 35€) i el Tapas 24 (menú fins a 15€). A la resta de la província de Barcelona els premiats han estat Casa Nostra (Corbera de Llobregat), en la categoria més cara; La Terrassa del Museu (Terrassa), en la següent; i La Taverna del Vinseum (Vilafranca del Penedès), amb menú de menys de 15€.

Pel que fa a Lleida, el restaurant de més de 35€ el menú premiat ha estat Lo Ponts (Ponts) i en la categoria de 15 a 35€ el restaurant Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues). En la categoria més econòmica no hi ha hagut premiat.

A Tarragona, l’establiment amb més cura pels vins catalans amb menú de més de 35€ ha estat el Celler de l’Àspic (Falset). El Piró (Gratallops) ha estat premiat amb el Cartaví en la categoria de menú entre 15 i 35€ i finalment El Cobert (Montbrió del Camp) ha estat el seleccionat en la categoria de menú més econòmic.

El concurs Cartaví s’ha celebrat un any més amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que en el seu dia a dia defensen i promocionen qualsevol dels vins emparats en les 11 denominacions d’origen catalanes. Com en l'any anterior aquesta edició ha estat oberta a tothom a través de la web de Cartaví, on la participació del públic objectiu, amb la seva votació és influent per a escollir els restaurants finalistes. Entre aquests, un jurat professional acreditat escull els guanyadors de cada categoria.

Els número de restaurants catalans proposats en aquesta edició ha estat molt superior al de l'edició anterior. A finals del mes d'octubre es va tancar el període de votacions amb prop de 700 restaurants proposats, xifra que dobla les propostes presentades al 2012.

Els criteris de valoració que l'organització comprova respecte als restaurants finalistes, són el predomini dels vins catalans a la carta o que hi hagi carta exclusiva de vins catalans, que els vins estiguin classificats per Denominacions d'Origen; que es disposi d’informació addicional de cada Denominació d'Origen; que el vi recomanat sigui català, que hi hagi l’opció de vi català a copes, el disseny de la carta de vins, que les condicions de conservació dels vins sigui adequada, com també que les copes pel servei dels vins siguin escaients.