Fira Comarcal de Primavera << Notícies

Concurs de ratafia i tastets de proximitat a la Fira Comarcal de Campllong

 

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong arriba a la 31ª edició els pròxims 6 i 7 d’abril. La fira multisectorial, amb exhibicions i activitats relacionades amb el món agrícola i ramader, oferirà també el 7è concurs de Ratafia i tast tertúlia de productes de proximitat. Durant el cap de setmana Campllong serà el punt de trobada de les novetats agrícoles i ramaderes, exhibicions i activitats d’oci, com també del record de com era la vida de pagès i el treball del camp.

Pel que fa al 7è concurs i exposició de ratafia, hi poden participar tots els elaboradors de ratafia casolana, que hi poden presentar tantes ratafies com vulguin fins el 2 d’abril (consulteu les bases a la web). L’entrega dels premis es farà el dissabte 6 d’abril, a partir de les sis de la tarda. El jurat estarà format per representants de diferents entitats i restaurants de la vila i pobles veïns.

En aquesta edició es comptarà també amb diversos tastets de proximitat. Es tracta de tast tertúlia que tindran lloc a la sala polivalent del Local Social, amb la col·laboració del Centre de Visitants del Gironès. Durant el diumenge 7 d’abril s’hi podrà tastar melmelades ecològiques de fruita natural amb Mas de la Roda de Bordils, tast de mel a càrrec d’un apicultor de Cassà de la Selva, taller d’elaboració de ratafia, taller d’elaboració de botifarra de Ca la Pilar de Cassà de la Selva, i taller de piruletes de xocolata amb el pastisser Costabella de Salt. Es tracta d’una bona oportunitat per conèixer productes del nostre territori i tastar-los.

Aquesta edició de la fira multisectorial, que ha anat creixent durant les tres dècades d’existència, presenta més de 40.000 m², dels quals 3.100 són coberts. Hi haurà estands comercials, de degustació i venda de productes artesans i d’alimentació, així com exposició i venda de maquinària agrícola, ramadera i industrial, vehicles i utillatges industrials, entre d’altres.

A la fira tindrà lloc també el 31è Concurs morfològic de vaques de raça frisona, el 31è concurs de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català, la 16ª edició del Concurs de paletes, 19ª tractorada de tractors antics, 8è concurs morfològic de burro català, 10è concurs de pintura ràpida, exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”, 3ª Jornada de la 2ª lliga de Pony Games, esports rurals bascos, outlet d’antiguitats.

Els darrers any han passat per la fira més de 30.000 persones i enguany es preveu superar aquesta xifra, segons ha explicat l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas.