Nits del Vi a Els Tinars << Notícies

Copes dels millors vins del món a Els Tinars

 

El restaurant Els Tinars de Llagostera proposa un viatge pels millors vins del món amb la proposta Nits del Vi que comencen el pròxim 27 de setembre. Els amants del bon vi tindran l’oportunitat de gaudir d’alguns dels vins de més qualitat del món a copes. 

Les Nits del Vi se celebraran sempre en divendres i en cada cita oferirà la possibilitat de descobrir diferents vins del món a copes. El restaurant comença aquesta proposta el   27 de setembre amb una nit temàtica dedicada al celler Vega Sicilia, de la zona Ribera del Duero. En aquesta primera vetllada s’oferiran tres dels millors vins d’aquest celler: Vega Sicilia Único (2003), Tinto Valbuena (2008) i Alión (2009). 

Pel que fa al Vega Sicilia Único 2003, es tracta d’un vi de varietat Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Único és el vi de referència de Vega Sicilia. Procedeix de les vinyes més velles de la propietat.  Criat 18 mesos en barriques noves i 48 mesos en barriques usades, té un intens color de cirera madura i un aroma amb tocs torrats de la fusta. Un vi molt llarg de sabor, amb raça. El preu per copa (12 cl) serà de 38,50 euros.

El Tinto Valbuena  2008, de varietat Tempranillo, Merlot i Cabernet Sauvignon. Té una criança més curta que el Vega-Sicilia Único. Procedeix de vinyes una mica més joves i en la seva composició hi ha majoritàriament tempranillo i més merlot que cabernet sauvignon. Criat en barriques de roure (60% americà i 40 francès) abans del seu pas a barriques envinades. És un vi molt expressiu, equilibrat, complex, molt ben estructurat. Un Ribera del Duero rodó. El preu per copa serà de 18,50 euros.

Finalment, l’Alión Reserva 2009, de varietat Tempranillo, és un vi elaborat a partir de vinyes de tempranillo de 25-35 anys d'edat. Té una criança de 14 mesos en barriques noves de roure francès i roman entre 18-20 mesos més en ampolla abans de sortir al mercat. Un vi molt elegant, un clàssic. El preu per copa serà de 9,95 euros.

Interessats en assistir a aquesta primera vetllada que es preveu que sigui la primera d’altres trobades pels amants dels vins, cal que reservin prèviament al tel. 972 830 626.