Premis 'CON' << Notícies

Cuina de l’Empordanet premi ‘CON’ a la ruta gastronòmica amb major projecció

 

El col·lectiu Cuina de l’Empordanet va rebre el 4 de juny passat, el premi CON a la “Ruta Gastronómica CON mayor proyección nacional e internacional” que organitza la revista digital Con Mucha Gula. Els premis, que es van lliurar a l’Hotel Mercure Santo Domingo de Madrid, han volgut donar aquest reconeixement al col·lectiu, per la seva “Ruta Gastronòmica pel triangle de Dalí i la Cuina de l’Empordanet” pels seus valors paisatgístics, culturals i culinaris.

Els premis CON, que enguany compten amb la seva segona edició i se celebren de manera bianual, volen reconèixer el treball i dedicació dels professionals relacionats amb el món de la gastronomia, pel seu esforç, creativitat i treball continuat i rigorós.

Els premiats d’aquesta edició han estat diversos, entre ells trobem la Comunitat de la Rioja, per la destinació amb major interès gastronòmic i el seu dinamisme; l’editorial Lunwerg i Geoplaneta, com l’editorial de continguts gastronòmics amb llibres més interessants i millor il·lustrats; o el llibre de Ferran Adrià, “La comida de la familia”, com el llibre amb més acceptació entre els lectors de Con Mucha Gula.

Pel que fa a Cuina de l’Empordanet, el guardó rebut ha estat en la categoria de “Ruta Gastronómica CON mayor proyección nacional e internacional”, pels seus valors paisatgístics, culturals i culinaris. La “Ruta Gastronòmica pel triangle de Dalí i Cuina de l’Empordanet” integra des de les visites als espais dalinians de Púbol, Port Lligat i Figueres, així com altres espais culturals emblemàtics del territori. També s’inclouen visites a cellers de la comarca, fins la degustació de menús gastronòmics en els restaurants del col·lectiu en una de les zones més importants gastronòmicament del moment. Per l’allotjament s’utilitzen els hotels de la marca Costa Brava Verd Hotels, que aplega una oferta hotelera variada en tota la comarca.

El premi el va recollir Martí Sabrià, gerent del Grup Costa Brava Centre qui va emfatitzar en el seu discurs d’agraïment en la importància del territori i de l’oferta hotelera i gastronòmica de la qual disposa l’Empordà.

Premi Forquilla de la Cuina del Vent

De la mateixa manera, el col·lectiu Cuina de l’Empordanet va rebre un segon guardó la mateixa setmana. Es tracta del premi Forquilla, que es va lliurar el passat dilluns dia 3 de juny en el marc de la Jornada Gastronòmica de la Cirera, organitzada pel col·lectiu Cuina del Vent de l’Associació d’Hostaleria del Baix Empordà. El reconeixement, va voler premiar la tasca que la Cuina de l’Empordanet representa pel sector gastronòmic empordanès.

Els premis, que van reunir a personalitats del món de la restauració, van comptar amb la presència de Josep Roca, qui va voler compartir l’èxit del Celler de Can Roca amb els restaurants de l’Empordà presents. El premi de Cuina de l’Empordanet el va recollir Toni Izquierdo, president del col·lectiu.

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu format per 17 restaurants de l’Empordà amb l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i identificar la comarca com un destí gastronòmic de primera magnitud.