Homenatge als Roca << Notícies

Cuiners catalans homenatgen per sorpresa als germans Roca

 

Cuiners d’arreu de Catalunya han estat presents a l’homenatge a la família Roca que s’ha fet a Aiguablava, Begur, el 8 de juliol. La Cuina de l’Empordanet ha organitzat aquesta festa en motiu del reconeixement obtingut aquest any 2013 com el millor restaurant del món, segons la prestigiosa llista de la revista britànica Restaurant.

La festa s'ha celebrat dilluns 8 de juliol al restaurant Mar i Vent i a la mateixa platja d’Aiguablava, a l’anomenat rovell de l’ou de la Costa Brava i ha comptat amb la pràctica totalitat dels grans cuiners catalans del moment: Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Carles Gaig, Ramon Freixa, Marc Gascons, Quim Casellas, Jean Louis Neichel, Joan Bosch, Albert Sastregener, entre altres, fins a un total d’un centenar i mig de persones del mon gastronòmic, hoteler, empresarial, i fins i tot artístic.

L’acte ha comptat també amb la col·laboració de l’ajuntament de Begur, del parador d’Aiguablava i de Javier de las Muelas, nou responsable del restaurant Mar i Vent. Els assistents es van aplegar a les 12h a la mateixa platja d’Aiguablava on van ser rebuts per l’organització i van poder gaudir d’una estona de platja y de bany a la badia. Cap a la una del migdia van arribar els germans Roca amb les seves parelles. Només elles coneixien la iniciativa i per a ells va ser una autèntica sorpresa anar trobant les cares conegudes i amigues que els esperaven a la platja.

A quarts de tres de la tarda es va oferir un aperitiu al restaurant Mar i Vent del Parador d’Aiguablava, elaborat per l’equip de Javier de las Muelas i per Carlos Piernas. Al mateix emplaçament també es va dur a terme el dinar amb una ample varietat de plats elaborats amb productes de l’Empordà i una col·lecció de set suquets fets per set cuiners del col·lectiu Cuina de l’Empordanet amb set peixos diferents: Rascassa, lluerna, dot, corball, penegal, rap i déntol. Fruites i gelats artesans de l’Angelo han rematat l’àpat.

Després d’animades tertúlies i algunes migdiades a la platja, l’acte es va reprendre per lliurar als germans Roca uns regals commemoratius. Unes litografies de tema gastronòmic de l’artista florentí fincat a Palafrugell Tano Pisano que ha personalitzat per a cada germà Roca. Aquest moment va anar acompanyat amb cava i un pastís de l’Enric Rovira i en Salvador Sauleda.

En els parlaments, els organitzadors van ressaltar que aquest era un acte d’homenatge i agraïment a la família Roca com a persones properes, afables i senzilles, per damunt d’un reconeixement als millors professionals del món, que ja s’ha fet i es farà encara en molts actes i esdeveniments arreu.

Pel que fa als parlaments dels germans Roca, aquests van agrair a l’organització i als assistents, i van assegurar per altra banda, que aquest homenatge havia estat tant o més emocionant com el del dia 28 d’abril, quan els van proclamar com el millor restaurant del món.

El grup vocal gironí les Sixters que canten a capella va posar musica i ritme a aquesta part final de l’acte. Quedava encara una darrera sorpresa que ningú coneixia ni esperava, l’arribada des de la sorra de la Sílvia Pérez Cruz, amiga dels germans Roca que es va afegir a la cloenda de la festa amb la interpretació de tres cançons dedicades.