Temporada Alta 2013 << Notícies

Cuiners i actors arrenquen el Temporada Alta amb 'Degustació. De l’edat de pedra al Celler de Can Roca'

 

El festival d’arts escèniques de Girona i Salt, Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya, arrenca la seva 22ª edició amb l’estrena de “Degustació, de l’edat de pedra al Celler de Can Roca”. Una proposta dirigida per Joan Ollé, que marida cuina i cultura, amb actors i cuiners damunt l'escenari, que vol recordar “Degustació”, del Talleret de Salt, obra que va inaugurar la primera edició del Temporada Alta el 1992.

El text de presentació de l'obra del mateix Oller explica que “mentre Can Fanga es projectava al món a través de l’esport, Girona inaugurava el seu tímid però obstinat camí cap a la capitalitat teatral”. Per altra banda, pel que fa a la gastronomia, la ciutat també ha crescut notòriament els últims 20 anys convertint-se “en el rovell de l’ou de la cuina mundial”. 

Així doncs, resulta totalment lògic estrenar un festival amb una proposta d’espectacle que combina art i relats culinaris, amb aquest sopar “però de sopa de lletres”, com diu el mateix Oller. I encara més, si l'obra que va encetar el festival fa 22 anys va ser 'Degustació', del Talleret de Salt. 

Sobre l’escenari del Teatre Municipal, aquest dijous 3 d'octubre, hi passaran actors i cuiners recordaran les paraules de Leonardo da Vinci, Brillat Savarin, Pla, Vázquez Montalbán (i el seu amic Carvalho), Comadira, etc. L’espectacle compta amb la col·laboració especial de l’escriptor Josep M. Fonalleras, els cuiners Joan Roca, Josep Roca i Jordi Roca, Carme Ruscalleda, Jaume Subirós, Ferran Adrià, Juan Mari Arzak i Cristina Arenas. 

Els intèrprets d’aquest àpat teatreal seran Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Eduard Farelo, Rosa Novell, Lluís Marco, Dafnis Balduz, Cristina Cervià, Eva Parets, Eva Basteiro-Bertolí, Dani Espasa, i la col·laboració especial de Divinas en l’apartat musical. 

Aquesta és la primera de les 88 propostes de teatre, dansa, circ, música i cinema que es podran veure a Girona i Salt les pròximes setmanes en el Festival Temporada Alta d’aquest 2013.

Concert amb xocolatada per a tota la família

Un altre activitat del festival que us deixarà bon gust de boca és el concert “Orelles de Xocolata”, una proposta per a tota la família del col·lectiu Orella Activa; associació cultural de persones vinculades a la música que neix el 2001 amb l’objectiu d’actuar de manera activa en el panorama musical de Girona. “Orelles de Xocolata” és un concert de pop-rock on s’interpretaran hits universals que van de Michael Jackson a Alaska&Dinarama passant pels Coldplay. Un concert per a grans i petits en el qual es podrà recuperar l’energia gastada per balls i cants amb una gran xocolatada final.

Es tracta d’una idea de Nora Escudero, Alícia Martínez, Jordi Martín, Anna Baena i Rafa Gallardo; amb direcció i coordinació d’Alícia Martínez i Nora Escudero. Els músics seran Laia Bastús (veu), Rafa Gallardo (bateria), Miquel Brugués (teclats), Carla Aguilar (veu), Xevi Pasqual (baix) i Gerard Brugués (guitarra). Es tracta d’una producció d’Orella Activa i Temporada Alta 2013.