Giroví 2013 << Notícies

Dotze vins de la DO Empordà medalla d’or al Giroví 2013

 

Dotze vins de la DO Empordà han rebut la medalla d’or al Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi, que ha arribat a la seva XVIII edició. Vuit han rebut la medalla d'argent i cinc la de bronze. El concurs va tenir lloc el dissabte 9 de març a l’edifici del Casino de Girona, al barri vell de la ciutat. Els vins de la DO Empordà i els caves de les nostres comarques han estat molt ben qualificats dins les 200 mostres de totes les DO catalanes.

170 tastadors experts, professors, alumnes i exalumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona i de l’Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, elaboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, han format part del jurat que ha tastat a cegues les mostres participants al concurs i han determinat els vins i caves guardonats en cada una de les categories (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats).

Vins Blancs

En concret, pel que fa a Vins Blancs Joves, han rebut la medalla d’or els vins empordanesos Vailet, d’Espelt Viticultors, i Amat Blanc, de Bodegas Trobat. Dins la mateixa categoria, la medalla d’argent ha estat per Floresta, de Pere Guardiola; i el vi Noble, de Bodegas Trobat, ha rebut la medalla de bronze.

Pel que fa a Vins Blancs Fusta, s’han emportat medalla d’or Nivia, de Mas Llunes; argent en la mateixa categoria per Blanc dels Aspres, Vinyes dels Aspres. En la categoria Vins Blancs Especials, Amat Sauvignon, de Bodegas Trobat, ha rebut la medalla de bronze.

Vins negres

Vins de la DO Empordà premiats amb medalla d’or en la categoria Vins Negres Joves ha estat per Migjorn, de Can Sais; mentre que Amat Negre, de Bodegas Trobat, s’ha endut la medalla d’argent.

Pel que fa a Vins Negres (màxim 6 mesos Criança), medalla d’or per a Llavors, de la Vinyeta; també per al Nereus, d’AV Bodegueres; i medalla d’argent per a Pur, de Mas Oller.

Medalla d’or en Vins Negres Criança ha estat per als vins Finca Garbet, el Gran Claustre, Finca Malaveïna i 5 Finques; tots de Castillo Perelada. Argent per a Lordina Amphora, d’Arlalora; Finca La Garriga, de Castillo Perelada; i Amat Negre Criança, de Bodegas Trobat. Han obtingut bronze Finca Olivardots, de Vinyes d’Olivardots; i Negre dels Aspres, de Vinya dels Aspres.

En Vins Negres Reserva, medalla d’or per a Finca Furot Reserva, del celler Oliveda; i argent per a Emporion, de Mas Llunes.

Vi dolç i cava

En la categoria de Vins Dolços, or per a la garnatxa del Mas Llunes i bronze per Masia Pairal Can Carreras, del Celler Martí Fabra.

Pel que fa al cava, argent en Cava Brut Reserva per al Berta Bouzy de Montferrant; bronze en categoria Cava Brut Nature per al Ses Vernes; argent en Caves Brut Nature Reserva per al Gran Claustre, de Castillo Perelada; i bronze per al Celler Trobat, de Bodegas Trobat. El mateix Celler Trobat s’ha endut també argent en la categoria Caves Brut Nature Gran Reserva. Pel que fa a Caves Brut Rosat, or per a Gran Rigau, d’Oliveda; i bronze per al Celler Trobat de Bodegas Trobat. 


Fulles d’or

El Giroví atorga també la distinció de Fulles de Girona, en aquest cas a vins elaborats a les comarques gironines. S’han emportat l’or en Vi Blancs Joves el Vailet, d’Espelt Viticultors; i Amat Blanc, de Bodegas Trobat. Or en Vi Blancs Fusta per Nivia, de Mas Llunes. Or en Vi Blancs Especials per a Ninfas, de M.O Pago Diana (vi de taula).

Or en Vins Rosats per a Serrasagué, de Marià Pagès.

Or en Vins Negres Joves per a Migjorn, de Can Sais; or en Vins Negres Criança màxim 6 mesos Criança, per a Llavors, de La Vinyeta; or en Vins Negres Criança per a Finca Garbet, Gran Claustre, Finca Malaveïna, i 5 Finques, tots de Castillo Perelada; or en Vins Negres Reserva per a Finca Furot Reserva, d’Oliveda.

Pel que fa a Vins Dolços, l’or ha estat per la Garnatxa del Mas Llunes i en quant al cava, or dins Caves Brut Reserva per a Berta Bouzy, de Montferrant; or en Caves Brut Nature per a Ses Vernes; or en Brut Nature Reserva per a Gran Claustre, de Castillo Perelada; or en Brut Nature Gran Reserva per a Blanes Blanes, de Montferrant; Celler Trobat de Bodegas Trobat; i or en Caves Brut Rosat per a Gran Rigau, d’Oliveda.

El certamen va ser creat l'any 1996 per Agustí Ensesa, fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i compta amb la col·laboració de l'Institut Català del Suro i RETECORK Xarxa Europea de Territoris Surers i el recolzament de l'Associació Catalana de Sommeliers, del Foment del Treball, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, la Federació d'Organitzacions Empresarials (FOEC), d’Associacions d’Hosteleria amb el patrocini de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.

Podeu consultar totes les medalles i fulles a la web.