The World's 50 Best << Notícies

El Celler de Can Roca 2n millor restaurant del món

 

La gastronomia gironina i catalana està de nou d'enhorabona. El Celler de Can Roca segueix en la posició número 2 del Top 50 mundial que cada any elabora la prestigiosa revista britànica Restaurant. El rànquing, que es consideren els Oscars de la gastronomia, es va donar a conèixer aquest dilluns 30 d’abril a Londres en  una gala que va tornar a donar la primera posició al restaurant Noma, de Dinamarca.

Les tres primeres posicions del Top mundial de la cuina s’han mantingut en la mateixa posició que el 2011. En primer lloc el restaurant de Copenhaguen, Noma, amb el xef René Redzepi al capdavant; tot seguit el Celler de Can Roca, de la mà d’en Joan Roca; i en tercera posició el basc Mugaritz, a Rentería, amb el xef Andoni Luis Aduriz. Destaca també en la vuitena posició el restaurant Arzak, de Juan Mari Arzak, de San Sebastián, qui a més ha pogut veure com atorgaven el premi a la millor cuinera a la seva filla Elena Arzak.

Pel que fa a la cuina catalana, el Sant Pau de Carme Ruscalleda queda fora del TOP 50 però se situa en la posició 65. Una mala notícia per la cuina catalana és el fet que Can Fabes queda fora dels 100 millors restaurants del món.

Pel que fa a la resta de participants de l’estat trobem l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, en el número 31, havent pujat 19 llocs en relació a l’edició anterior. El restaurant Quique Dacosta, de Dènia, ha entrat a la llista amb la posició 40; En la posició 67 hi trobem el Martin Berasategui.

The World’s 50 Best, organitzat per la revista Restaurant, recull les opinions i experiències de 800 experts del món de la gastronomia i se celebra cada any a Londres, moment en què es coneixen els millors restaurants del món.