The World's 50 Best << Notícies

El Celler de Can Roca millor restaurant del món

 

El Celler de Can Roca aconsegueix per primera vegada la posició número 1 del Top 50 mundial que cada any elabora la prestigiosa revista britànica Restaurant. El rànquing, el més prestigiós en el món de la gastronomia, s’ha donat a conèixer aquest dilluns 29 d’abril a Londres en  una gala que ha distingit en segon lloc al restaurant Noma i en tercer a l’Osteria Francescana.

En aquesta edició hi ha canvis en les tres posicions del Top mundial de la cuina que s’havia mantingut igual el 2011 i 2012. En primer lloc, per primera vegada, se situa el restaurant de Girona, El Celler de Can Roca, de la mà d’en Joan Roca; en segon lloc el que fins l’any passat havia ocupat el número 1, el restaurant danès Noma, amb el xef René Redzepi al capdavant. En tercera posició puja dos esglaons el restaurant Osteria Francescana de Modena, amb el xef Massimo Bottura. Mentre que el basc Mugaritz, amb el xef Andoni Luis Aduriz passa de tercera a quarta posició. 

Es manté en vuitena posició el restaurant Arzak, de Juan Mari Arzak, de San Sebastián, mentre que Quique Dacosta, de Dènia, escala fins la posició 26, de la 40 a la que es trobava el 2012. L’Asador Etxebarri, d’Atxondo, cau del 31 al 44. En el 64 hi trobem el basc Martín Berasategui i destaca l’entrada al 77 de Tickets, el bar de tapes de l’Albert Adrià.

The World’s 50 Best, organitzat per la revista Restaurant, recull les opinions i experiències de 800 experts del món de la gastronomia i se celebra cada any a Londres, moment en què es coneixen els millors restaurants del món.

Presentació d’El Somni a Londres

Els germans Roca han aprofitat l’estada a Londres per presentar el seu projecte de sopar artístico-emocional. Davant la premsa gastronòmica anglesa, els germans Joan, Josep i Jordi han explicat la seva proposta de sopar operístic en què els privilegiats comensals gaudiran d’una experiència sensitiva basada en una història onírica que relaciona diferents disciplines artístiques: música, dansa, poesia, i fins i tot ciència.

El projecte arrencarà dilluns vinent a Barcelona però s’ha anunciat també que el projecte viatjarà a altres parts del món amb el suport del Fòrum Gastronòmic.