Llista Robert Parker << Notícies

El “ComaBruna 2009” d’Espelt obté 93 punts a la llista Parker

 

El vi “ComaBruna 2009” d’Espelt Viticultors ha obtingut 93 punts a la prestigiosa llista de Robert Parker, que s’ha publicat recentment. La llista anual, que elabora el reconegut crític Robert Parker, editor de la revista "The Wine Advocate", també puntua el “Terres Negres” i el “Sauló” amb 90 i 88 punts respectivament.

El tast de vins catalans d’aquest any l’ha portat a terme, per primer cop, el també prestigiós tastador Neal Martin, qui va tastar més de 600 vins catalans procedents de diferents Denominacions d’Origen.

Entre els vins de la D.O. Empordà tastats per Martin destaquen els 93 punts atorgats al vi negre de criança «Espelt ComaBruna 2009» del celler Espelt Viticultors, de Vilajuïga. Neal Martin, de l’equip de Robert Parker que ha fet el tast, el defineix com "un cupatge de syrah i carinyena de vinyes plantades el 1905, amb 14 mesos de criança en bóta de roure francès. Té un vivaç i meravellós bouquet curull de Syrah, bruc, violetes esmicolades i pètals de roses triturades, que estan bellament definides. En boca té una entrada suau i sedosa, amb notes a maduixa fresca, gerds i notes de pela de taronja, els tanins succintament preparats amb una carícia, pura, un final completament fascinant que és una alegria. Aquest és un vi femení i seductor".

Pel que fa a les vinyes on estan plantades les varietats del ComaBruna són sols de sorra de granet meteoritzat i pissarres, vinyes velles plantades en vas i de la zona més oriental de la D.O. La seva elaboració es va realitzar amb una prefermentació en fred durant 3 dies a 25º i una maceració de 17 dies amb cadascuna de les varietats per separat i un filtrat lleuger.
El vi negre de criança "Espelt ComaBruna" es comercialitza en format de 75cl i també en ampolles magnum d’1,5l.

Més puntuacions per a altres vins d’Espelt

A la llista de Robert Parker hi apareixen dos altres vins d’Espelt Viticultors que també han merescut una alta puntuació. Es tracta del negre de criança «Espelt Terres Negres 2010» que ha obtingut 90 punts i el negre jove "Espelt Sauló 2011 ", amb 88.

Espelt Viticultors és un celler que actualment compta amb més de 250 hectàrees de vinyes conreades. Moltes d’elles es troben dins dels Parcs Naturals del Cap de Creus, i dels Aiguamolls de l’Empordà i la Serralada del Paratge Natural de l’Albera, vinyes molt definides per la gran diversitat de sòls i relleus que li donen caràcter. Des dels seus inicis, Espelt Viticultors ha tingut una clara voluntat per recuperar les vinyes autòctones –algunes d’elles centenàries- i conrear les varietats tradicionals de la comarca per a elaborar, amb els seus exclusius raïms, vins de gran qualitat i amb una personalitat molt definida. En l’actualitat el celler empordanès exporta els seus vins a més d’una vintena de països.