Firatast 2013 << Notícies

El Firatast arriba a la 19ª edició amb un concurs d’arrossos solidari com a principal novetat

 

La 19ª edició del Firatast Girona tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 13 d’octubre al Palau de Fires de Girona amb prop de 60 estands que oferiran al voltant de 300 tastets. La principal novetat d’aquest any és el concurs d’arrossos solidari que s’ha organitzat durant els dies de la fira, per el qual passaran tot tipus de personalitats polítiques, culturals, tuitaires i instagramers. A més, la Forquilla Gironina hi serà també present dinamitzant les xarxes socials amb un photocall.

La principal novetat d’enguany és el 1er Concurs d’Arrossos Solidari, que organitza Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica. La finalitat del concurs és la de contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) a Girona. Tots els tiquets que es recaptin aniran al CDA a girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Caritas i Creu Roja. 

Els concurs tindrà lloc cada dia de la fira, i hi participaran 10 concursants diferents a cada concurs. Dijous 10 d’octubre hi participaran un grup d’instagramers, el divendres dia11, tuitaires; el dissabte 12, polítics gironins; i el diumenge 13, personatges coneguts com Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard; Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu; Anna Arqué, periodista i comunicadora; Clara Lago, actriu; Ferran Vilajosana, actor; Joan Abras i Alba Roqueta, escultors; Yago García, director de Triodos banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.  

El concurs començarà dijous i divendres a les 20.30h i dissabte i diumenge a les 12.30h. Un cop preparat l’arròs i valorat pel jurat, es serviran tastets entre el públic assistent. 

A banda d’aquesta novetat, Firatast segueix amb la seva fórmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast. El visitant entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast. Aquest any l’entrada costarà 5€, en lloc de 6€, i inclourà 3 tiquets. El preu del tiquet, però, serà d’1€ en lloc de 0,90 cèntims. 

Entre els prop de 60 estands s’hi trobaran els col•lectius com les Cuineres de Salt, les Cuineres de Sils i l’Ateneu de la dona de Vilablareix, que aporten els plats de cuina més tradicional a la fira. A més de les propostes de cuina gironina, però, s’hi podrà tastar també cuina aranesa, cuina marroquina, hindú, colombina, equatoriana i japonesa. Fins i tot els visitants podran tastar la carn de cangur, un producte poc conegut pel nostre paladar.

En quan a begudes també hi haurà una àmplia oferta per escollir, vins que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, cerveses San Miguel i Mahou, còctels i gintònics, sucs naturals, tes, ... 

Durant el cap de setmana els visitants del Firatast podran gaudir de show cookings en directe per part d’alguns expositors.

2ª edició del concurs d’Instagram i photocall amb la Forquilla Gironina

Durant els 4 dies del Firatast acollirem la 2a edició del concurs d’Instagram Firatast Girona 2013 amb el hashtag #Firatast13. Els participants podran fotografiar qualsevol aspecte de la mateixa, els tastets que es podran degustar, el recinte, etc. utilitzant sempre el hashtag #Firatast13

El jurat escollirà la millor fotografia i aquesta serà el perfil de la fira a Facebook, Twitter i Instagram fins a tenir el cartell de la 20a edició. Les bases del concurs es poden consultar a la web www.incatis.cat 

La Forquilla Gironina serà present en aquesta edició del Firatast amb un photocall per el qual passaran els convidats a la Fira però també el públic en general. Es tracta que els visitants puguin fer-se fotografies divertides i etiquetar-les a Instagram amb el hastagh #firadeforquilla per optar a bosses de roba per anar a comprar que la web de gastronomia regalarà. 

També per als més petits

Els més petits també trobaran el seu espai en el Firatast. La planta de dalt del Palau Firal es convertirà amb una gran ludoteca, on els nens i nenes podran gaudir de jocs, activitats i tallers que aniran a càrrec de la Ludoteca Racó Màgic. Com a novetat d’enguany, els nens i nenes que vinguin al Firatast, podran jugar al Nutrigame!  Un joc educatiu sobre nutrició i hàbits alimentaris saludables. 

El joc es presenta en format concurs televisiu, amb mostradors, micros i tots els elements propis d’un concurs. Les partides tindran lloc dissabte i diumenge al matí i a la tarda. Els guanyadors s’emportaran jocs de nutrició de Nutrigame i la Repera.

MIRA AL FACEBBOK LES FOTOS DE LA FIRA: PRIMER DIA / SEGON I TERCER DIA