1ª edició Premis Umami << Notícies

El FoodLab i Friselva organitzen un concurs de gastronomia

 

El FoodLab, centre d’Innovació Gastronòmica Industrial, situat a Riudellots de la Selva, juntament amb l’escorxador Friselva organitzen els premis Umami a la innovació, 1r Concurs Gastronòmic Professional amb l’objectiu de descobrir nous productes gastronòmics i donar a conèixer al món la cuina la cultura del menjar de la comarca de la Selva i Catalunya en general.

Els participants hauran de preparar tres receptes a partir dels productes que l’organització i el patrocinador, Friselva, lliuraran als inscrits. El producte principal del plat ha de ser o bé ploma (el magre que est treu de la part de sobre del llom del porc); centre de careta (part central de la careta del porc, un cop treta la papada, les galtes i les orelles), o bé amb garrons de pernil (part compresa entre el pernil i el peu (equivalent al genoll i la part superior del bessó); que es poden cuinar amb qualsevol ingredient.

Hi pot participar qualsevol professional de la restauració i la gastronomia tant de la Selva com d’arreu de Catalunya, ja siguin cuiners de restaurants, hotels, empreses de càtering o menjar preparat i també autors independents. L’edat mínima és de 22 anys cal que siguin persones residents a Catalunya. Per participar-hi cal inscriure’s a la web de FoodLab fins el 18 de març i es podran enviar receptes fins el 25 de març.

El jurat seleccionarà les tres millors receptes de cada categoria de producte i els seleccionats passaran a semifinals. Els semifinalistes comptaran amb 20 minuts per preparar la seva recepta guanyadora a les instal·lacions del foodlab, el pròxim 8 d’abril.

El jurat del concurs està format per en Lluís Barnès, promoció econòmica de l’Ajuntament de Riudellots; Antoni Paz, director del FoodLab; Miquel Ramió, director general de Friselva; Brigitte Martínez, de l’IRTA; Quim Caselles, de l’Hotel Casamar de Llafranc; Albert García-Mir, de Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat; Joan Piqué, del restaurant Club Tennis Girona; i Josep Vilella, crític gastronòmic de La Vanguardia.

Es valorarà la idea o novetat del concepte, originalitat del resultat final, colors i disposició dels aliments, aspecte desitjable del plat, origen i sostenibilitat dels productes seleccionats, absència d’elements decoratius innecessaris. La cerimònia d’entrega dels Premis Umami tindrà lloc el dia 15 d’abril al FoodLab i els premis seran un guardó Umami, 1.500 euros, i un pack de 8 hores en serveis FoodLab.