Tastet de faves al Mercat de Salt << Notícies

El Mercat de Salt reparteix 300 tastets de faves a la catalana

 

El Mercat de Salt va repartir aquest dissabte uns 300 tastets de faves a la catalana. Les Cuineres de Salt van ser les encarregades de cuinar-les i repartir els 80 quilos de faves i 18 quilos de pèsols a les persones que es van acostar a comprar al Mercat de Salt.

A partir de les 11 del matí, totes les persones que compraven algun producte a les diverses parades del Mercat de Salt van rebre un tiquet per poder tastar les faves cuinades per les Cuineres de Salt. Les faves, cultivades a les hortes de la vila, es van cuinar amb la recepta típica catalana: faves i pèsols amb botifarra, cansalada i menta.

Situades a la plaça del Mercat, es podia veure a les cuineres fer tot el procés d’elaboració, des de l’esclovallament dels pèsols i faves, el sofregit amb botifarra, cansalada i menta, i la cassola on es refoguen tots els ingredients. Les persones que van assistir al tastet també van poder beure un xarrup de vi amb porró.


Nit en Blanc al Mercat del Lleó

El Mercat del Lleó també va programar activitats especials aquest dissabte. Aprofitant l’últim cap de setmana del Temps de Flors es va portar a terme la Nit en Blanc. Després de l’horari habitual del matí, el mercat va organitzar activitats de les 17.30 fins la mitjanit.

S'hi van portar a terme tot un seguit d'activitats. Tastets i tapes de productes del mercat (de 0,50 a 2 euros); entrepans "marranus" i taula de gintònics a preus de retallada.