V Millor Croissant de Mantega d'Espanya << Notícies

El millor croissant de mantega de l’estat a Sweets Balaguer de Girona

 

El croissant de mantega del pastisser Abraham Balaguer ha estat escollit aquest 10 d’octubre com a guanyador del V Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2012, que organitza l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona. El croissant premiat es pot comprar a la pastisseria Sweets by Abraham Balaguer al número 43 del carrer de la Creu de Girona.

Els criteris de puntuació del jurat són el color, el sabor, l’alveolat, el fullat i la forma del croissant que ha de ser de ser de banya recte o mitja lluna i format amb un mínim de tres voltes. El croissant ha de ser fet exclusivament amb mantega, sense cap altre tipus de grassa, margarina o mantega de porc. D’un pes entre 45 i 65 grams i sense farcits ni decoració.

El guanyador, premiat amb 1.000 euros i el guardó a la Pastisseria pel Millor Croissant de Mantega d'Espanya 2012, no pot participar en aquest concurs l’any següent perquè formarà part del jurat i, a més, farà una exposició tècnica als alumnes del croissant guanyador.

Aquest concurs de croissants, en què hi participen pastissers de tot l’estat espanyol, té lloc dins els actes organitzats per la fira Expo Nadal, congrés de pastisseria que organitza l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona on es poden trobar les últimes novetats del sector, cursos impartits per experts i conferències d’especialistes, a més del concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega i la Millor Especialitat Pastissera Anís del Mono.