Vol Gastronòmic << Notícies

El Vol gastronòmic es presenta amb 800 reserves però també amb controvèrsia

 

El projecte gastronòmic El Vol, l’espai ubicat damunt el riu a tocar del Pont de Pedra de Girona, s’ha presentat a Girona comptant ja amb 800 reserves pels propers mesos. A part dels sopars oberts i privats, s’hi ha programat també trobades de tour-operadors, convencions i press-trips amb l’objectiu de donar-lo a conèixer internacionalment. Amb tot, aquest espai no ha quedat exempt de controvèrsia i la CUP va programar una contra-inauguració a la que van assistir una cinquantena de persones per protestar pel caràcter elitista de la proposta.   

L’acte de presentació de El VOL es va fer dilluns 28 de juliol a Girona per donar a conèixer l’espai als representants d’empreses, entitats i institucions vinculats i implicats en el projecte, així com per presentar l’agenda gastronòmica de l’espai. Tot i que es tracta d’una iniciativa privada, tant des de l’Agència Catalana de Turisme, com des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s’hi han previst ja actes de presentacions, àpats i activitats per a grups de periodistes i tour-operadors d’arreu del món (Estats Units, Índia, Canadà, viatges de familiarització amb agents de Rússia, Corea, Alemanya, Xina o Sud-Amèrica) els pròxims mesos.

A partir d’aquesta setmana el Vol començarà a funcionar segons el calendari establert amb dinars i sopars oberts o per a grups, que ja compta amb més de 800 reserves fetes. L’estructura, que fa 18 metres d’allargada, dissenyada i construïda a Girona, té una capacitat per a només 18 persones. Els menús seran de 65 euros i hi aniran passant diversos xefs dels restaurants de la ciutat i rodalies. 

Un dels principals objectius d'El Vol, és donar a conèixer la gastronomia gironina i catalana de forma propera i directa amb la intenció de que cada àpat sigui una experiència única, per això habitualment es faran en format de “show cooking” de forma que els comensals i els cuiners mantinguin un contacte directe i puguin interactuar.

A més dels particulars que ja han reservat pels dinars programats els divendres, dissabtes i diumenges, i sopars els dijous, divendres i dissabtes d’aquets propers mesos, nombrosos grups privats i d’empreses ja han fet reserves per a fer-hi els seus àpats.

Aixecada de vol amb turbulències 

La inauguració d’aquesta estructura no ha quedat exempt de controvèrsia i el mateix dia de la presentació la CUP va programar una contrainauguració en la que van assistir una cinquantena de persones que van portar menjar en carmanyoles per protestar contra el fet que es tracti d’una iniciativa que utilitza l’espai públic però que en canvi només hi pugui accedir una minoria, tant per l’espai com pel preu dels menús. 

Per part dels responsables d’El Vol, s’ha detallat que a part de funcionar com a restaurant, El VOL també serà un lloc on s’hi podran organitzar activitats gastronòmiques i culinàries de diferents formats i estil, tallers, cursos, sessions de tast, degustacions o presentacions de productes, funcionant com un espai multidisciplinari i obert a tot tipus de públic.

Per altra banda, tot i tractar-se d’una iniciativa privada, al comptar amb el suport al projecte d’institucions com l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, Turisme de Catalunya, alguns articles a la premsa també han manifestat el dubte de fins a quin punt no representa cap cost de diner públic. 

Des dels creadors, es manifesta també que tenen el suport d’entitats com la FOEG, l’ Associació d’Hostaleria de Girona, l’Associació de Comerciants i que una trentena d’empreses hi ja participen com a col·laboradors o espònsors. Tot i així, El Vol arriba enmig de la recent polèmica entre administració i els bars i restaurants de la zona per l’horari de les terrasses i amb veus critiques advertint sobre la conversió de Girona en un parc temàtic.