Showcooking a La Calèndula << Notícies

Escalfament pel Temps de Flors en un showcooking a La Calèndula

 

Prop d’una trentena de professionals van participar en el que podríem qualificar com a escalfament pel Temps de Flors, el showcooking de les últimes novetats de productes microvegetals Koppert Cress i productes del mar d’Alaska Seafood a La Calèndula. Amb la xef d’aquest restaurant, Iolanda Bustos, i Annette Abstoss, gourmand de Abstoss World Gastronomy, com a mestres de cerimònies.

Els professionals que van assistir al showcooking van poder tastar diferents novetats vegetals de la casa Koppert Cress, cuinades amb salmó salvatge o bacallà negre provinent d’Alaska Seafood. Iolanda Bustos i Annette Abstoss van preparar caviar de salmó salvatge amb Apple Blossom, una flor amb gust de poma àcida fresca, i Daikon Cress, de sabor semblant al nap negre o al rabe, ideal per peix cru o menjars a l’estil japonès. També amb el caviar de salmó salvatge, els assistents van poder tastar una gelatina feta amb el brou de les espines d'aquest peix i amb les especialitats vegetals Salty Fingers, de gust salat i cruixent, i Atsina Cress, de sabor anisat dolç.

El salmó salvatge també es va servir a daus amanit amb Tearicy Roots, una arrel que recorda al gingebre però també al rave i al wasabi; i uns pètals de Bean Blossom, que hi aportaven un toc de color lila i un sabor fresc semblant a la mongeta. Una altra proposta de Iolanda Bustos va ser el salmó fumat salvatge a daus i acompanyat de fulles de Syrha, un vegetal de sabor suau àcid i fresc.

L’altre ingredient destacat del showcooking, també d’Alaska Seafood, va ser el bacallà negre. Els assistents van poder tastar aquest peix en forma de pil-pil, acompanyat de Paztizz Tops, que aporta un gust dolç anisat, semblant a la popular beguda francesa Pastís. També es va poder tastar en forma d’un ceviche acompanyat amb una salsa de mel.

Els professionals que van assistir a la demostració també van poder tastar altres especialitats de microvegetals com les fulles de Sisho, amb regust a menta i comí; fulles de Majii, carnoses i amb la capacitat d’absorbir sabors, d’aquí que al Bulli les preparessin com un coctail Margarita, impregnades en tequila. També es va poder tastar fulles d’Oyster, que com indica el seu nom recorden al gust de l’ostra marina; o les curioses Sechuan Buttons, unes flors de gust elèctric que fa un cert enrampament a la boca.

Per acompanyar totes aquestes degustacions, el showcooking va comptar amb la col·laboració dels vins Espelt, que van posar a disposició el seu vi negre Vi Diví i el vi blanc Mareny.