Sons del Món << Notícies

Estiu de música i vi a l’Empordà amb la 6ª edició de Sons del Món

 

El festival Sons del Món en la seva sisena edició torna a portar a l’Empordà nits d’estiu amb vi i música. El tret de sortida serà a la Capella del convent de Santa Clara, a Castelló d’Empúries amb la Soirée Vi & Music el 20 de juny amb vins maridats amb la sommelier Anna Vicens i l’actuació de Laia Vehi & Jazz de Copes Trio. Formen el cartell del festival la cantant Luz Casal, Los Chicos del Coro, Carlos Núñez Trio, Manel, Sílvia Pérez Cruz, Blaumut i Joan Dausà.

El tret de sortida serà amb la Soirée on la sommelier Anna Vicens explicarà els maridatges proposats per Roger Viusà, millor sommelier d’Europa i segon millor sommelier del món, entre els vins i es artistes participants. Laia Vehí & Jazz de Copes trio interpretaran cançons dels artistes que participaran en el festival, versionades amb estil jazz. En concret, es degustaran els vins Cartesius blanc, del celler Arché Pagès, maridat amb Luz Casal; el Babalà, del Celler cooperativa Espolla, maridat amb Manel; el Llavors, de la Vinyeta, maridat amb Carlos Núñez; el Quinze Roures, maridat amb Silvia Pérez Cruz; el Blau del Mas Oller maridat amb Blaumut i el Blanc dels Aspres, de les Vinyes dels Aspres, maridat amb Joan Dausà.

Sopars a l’Hort del Prior

Durant el festival també hi té lloc la gastronomia amb els sopars a l'Hort del Prior. Els sopars de Vilabertran s'ubiquen en aquest hort que encara conserva hortalisses de l'època i que data del segle XII. L’Hort del Prior està situat a un minut de l’espai on es fan els concerts. Es conviden a restaurants emergents de la comarca que ofereixen sopars a l’aire lliure a partir de les 20:45. Cal fer reserva i pagament per poder venir a sopar. L’aforament es limita a 150 comensals. El restaurant Coordenades prepararà l'àpat pel concert de Joan Dausà i Blaumut (5 de juliol); i el restaurant Amiel-Molins, pel concert de Sílvia Pérez Cruz (6 de juliol).

Àpat entre vinyes

Una altra proposta és la del 26 de juliol en la qual es podrà viure l’experiència de sopar en un celler, al bell mig de les seves vinyes, com si fossis un dels protagonistes de la pel.lícula Entre Copes. Aquesta proposta tindrà lloc a les vinyes del Celler La Vinyeta, amb la música del cantautor altempordanès Joanjo Bosk. Finalitzat el concert es degustarà la cuina en viu amb I cook it. El xef Jordi Castelló ha preparat un menú especial per a la ocasió, maridat amb els vins del Celler La Vinyeta.

Més informació del festival a www.sonsdelmon.cat