Fòrum Gastronòmic 2013 << Notícies

Èxit del Fòrum 2013 i confirmació d'una nova edició a Girona pel 2015

 

El Fòrum Gastronòmic ha posat punt i final a la seva edició 2013 a Girona amb el balanç “d’èxit rotund”, segons els organitzadors i amb la confirmació d’una nova edició de l’esdeveniment gastronòmic el pròxim 2015, després de la firma del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i Fòrum Gastronòmic. Aquests tres dies s’han servit més de 8.000 tasts i hi ha hagut plena ocupació dels vuit espais d’activitats.

Els directors han mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les tres jornades, posant èmfasi en la plena ocupació dels vuit espais d’activitats i a les sessions amb l’aforament ple com, per exemple, la dels germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Tribuna Girona i el Col·lectiu 21 Brix; així com tots els tallers, ateneus i sessions de l’Aula Activa. Pep Palau, de la direcció, ha destacat com a dada significativa els més de 8.000 tastos que s’han ofert  durant els tres dies de Fòrum i també la implicació dels més de 300 expositors.
 
Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat el paper que juga el Fòrum com a motor econòmic del país. A més, ha manifestat el compromís ferm de la ciutat amb l’esdeveniment amb l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament de Girona i el Fòrum Gastronòmic per acollir una nova edició de l’esdeveniment l’any 2015.

Última jornada amb destacada presència de restauradors gironins i premis

Pel que fa a les activitats de l’últim dia, els olotins Fina Puigdevall i Pere Planagumà han fet explotar un volcà de ciència de la mà de la Fundació Alícia; A més, Víctor Trochi, xef de les Magnòlies, i Víctor Quintillà, del Lluerna a Santa Coloma de Gramenet, han cuinat i deixat tastar plats fets amb tòfona. Per altra banda, Rodrigo de la Calle ha protagonitzat la seva “revolució verda” i Paco Pérez (Miramar), Jordi Cruz i el xef peruà Gastón Acurio han completat el programa posant punt i final al Fòrum aquest dimarts.

També s’ha vist en acció el pamplonès Koldo Rodero mostrant la “perfecció al plat” a base de verdures; Ángel León, que ha parlat de l’evolució de la cuina del seu restaurant Aponiente; els germans Sergio i Javier Torres han omplert l’Auditori dedicant la seva sessió a la importància de les temporades i als menús estacionals.

El Fòrum Vi ha registrat un ple absolut en les dues sessions del programa. Per una banda, el reconegut sommelier Josep Roca ha conduït un viatge pels vins d’àmfora i per l’altra, els també sommeliers Cèsar Cánovas, Roger Viusà i Ferran Centelles han omplert l’Ateneu 2 en la sessió “de la terra a la copa, enòlegs i sommeliers”.

També s’ha celebrat el Seminari sobre Turisme Rural organitzat per Turisme Rural de Catalunya i Turisme Rural Girona i s’ha pogut conèixer el nom del semifinalista del concurs World Chocolate Master, Hans Ovando, que representarà Espanya a la final d’aquest esdeveniment que tindrà lloc al mes d’octubre a París en el marc del Saló de la Xocolata.

Durant aquesta última jornada s’han lliurat els premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria de professionals en diversos àmbits en pro de la cuina i la gastronomia catalana. Els guardonats d’aquesta edició han estat: Eulàlia Torras –creadora del formatge Serrat Gros d’Ossera- en la categoria d’oficis del gust; els germans Josep i Antoni Mata de Caves Recaredo en la d’oficis del vi –han recollit el premi de mans de Jordi Bort, Director General d’Incavi; Miquel Màrquez del restaurant Sala de Berga en la de cuina; Dorita Riera del restaurant Freixa Tradició en la de servei de sala; i Narcís Comadira en la de cultura i difusió.