Vitour 2013 - 1r aniversari Mams << Notícies

Fira de vins catalans a Arbúcies pel primer aniversari del Mams

 

La fira de vins itinerant Vitour 2013 tindrà lloc el 20 i 21 de juliol a Arbúcies, organitzat pel celler-restaurant Mams, espai gastronanímic en motiu del seu primer aniversari. Amb el suport de la ‘Guia de vins de Catalunya’, inclourà més de 80 referències de les denominacions d’origen catalanes. La celebració del primer aniversari del Mams continuarà el proper dijous 25 de juliol amb una festa d’aniversari al mateix local.

El Vitour neix del Vijuny, un festival anual que la ‘Guia de vins de Catalunya’ organitza des de fa dos anys a la ciutat de Barcelona. Amb l’objectiu d’acostar els vins catalans al públic perquè una ampolla catalana acabi essent la primera opció de compra de qualsevol consumidor català, el Vijuny es transforma ara amb el Vitour i començarà aquest cap de setmana a Arbúcies la ruta per diferents poblacions catalanes.

En el Vitour, s’hi podran trobar més de 80 referències de vi de totes les denominacions d’origen catalanes per oferir als consumidors els vins i caves del territori. Garnatxes, carinyenes, sumolls, picapoll, xarel·los, etc., són algunes de les varietats autòctones que formen el paisatge dels vins catalans. A Arbúcies, els vins i caves es podran acompanyar amb les tapes del Mams, a través de les quals es revisen els plats característics de la cuina tradicional catalana.

L’actor Rafel Faixedas, un dels responsables del local, s'ha mostrat il·lusionat pel fet que el Mams sigui "la primera parada del Vitour” i ha destacat que per a ells "és molt important donar a conèixer els vins i caves catalans”. Faixedas ha  recordat que el Mams “va ser fa un any el primer celler-restaurant de Catalunya on el 100% dels vins que s’ofereixen són catalans”.

El Vitour s’instal·larà aquest dissabte 20 de juliol i diumenge 21 de les 11 del matí a les 9 del vespre al carrer de la Farga d’Arbúcies, just davant del celler-restaurant Mams.

Festa d’aniversari

El Vitour serà la primera activitat de celebració del primer aniversari del Mams que es tancarà el pròxim dijous 25 de juliol amb una festa d’aniversari al mateix local. A la festa, que es farà a les 9 del vespre, els assistents podran degustar un tastet de tapes, pastís, vins i caves i acabar-la amb gintònics i música.

Els actors Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, juntament amb el cuiner Raül Cuadras, van impulsar a Arbúcies el primer celler - restaurant de Catalunya on el 100% dels vins que s’ofereixen són catalans. El van batejar amb el nom de Mams, espai gastroanímic. És un restaurant de tapes combinat amb un celler i que també té un espai dedicat al menjar per emportar, elaborat a la seva cuina.

L’oferta gastronòmica de Mams vol ser una cuina “senzilla i d’arrel” i, segons el cuiner Raül Cuadras, amb les noves tècniques es busca "aplicar conceptes més moderns per millorar cada elaboració, tenint en compte que la qualitat i el gust dels productes han de ser el més important del resultat final”. La resta de socis de Mams són la Irene Forts i en Carles Planchart, fins fa poc membre de l’staff tècnic del primer equip del Barça i actualment al Bayern de Munich.

La idea de crear el Mams, espai gastroanímic, neix a principis de l’any passat gràcies a l’afició dels dos actors per la gastronomia i els vins catalans i la complicitat de Cuadras, que és professor de l’Escola d’Hostaleria de Girona i que va iniciar el seu aprenentatge professional a l’Escola d’Hostaleria de Sant Narcís de Girona on actualment exerceix com a professor.