Fires de Girona 2012 << Notícies

Fires, barraques, moniatos i castanyes. Arriben les Fires de Sant Narcís!

 

Arriben les Fires de Sant Narcís a la ciutat de Girona i amb elles les atraccions, les nits a barraques i totes les activitats que es fan durant aquests dies a la ciutat. A banda de les parades de cotó de sucre, pomes de caramel, castanyes i moniatos, també hi podeu trobar altres punts d’interès gastronòmic com les fires d’alimentació o els menús que preparen la majoria de restaurants de la ciutat.

Com cada any la ciutat s’omple de parades amb productes artesans: formatges i embotits, mels i coques, pans i altres productes. Així doncs, podreu trobar Fira d’Alimentació Artesanal a la Rambla de la Llibertat (el 27, 28, 29 d’octubre, de 10 a 22 h.). També a la plaça de la Independència (del 27 d’octubre al 4 de novembre, de 10 a 22 h els dies laborables i fins les 24 h les vigílies de festius). També a l’Avinguda Ramon Folch (del 27 d’octubre al 4 de novembre, de 10 a 22h els laborables i de 10 a 24h les vigílies de festius). Per altra banda, també hi haurà Fira d’Alimentació a la Plaça de l’Oli, Cort Reial i Voltes d’en Rosés el dia 1 de novembre (de les 9 del matí a les 20 h.).

Altres propostes gastronòmiques

Una altra proposta interessant a nivell gastronòmic serà el dilluns 29 d’octubre, a les 12 del migdia, a la Rambla de la Llibertat, on es farà el vermut de Sant Narcís, a càrrec del grup gastronòmic Bons Fogons; organitzat per l’Associació d’Hostaleria de Girona.

Per altra banda, el 31 d’octubre, a partir de les 21.00h, al carrer Ferreries Velles hi haurà un Concurs de Truites i vetllada amb Punxa Discos, organitzat per l’Ateneu 24 de Juny, Casal Independentista Popular Gironí.

Combinant història i gastronomia, el Museu d’Història de la Ciutat organitza el dissabte 3 de novembre el taller “Què menjaven els gironins en època romana? El llegat culinari dels romans”. De 9 a 12.30h, a l’aula gastronòmica del Mercat del Lleó.

Gots i concert solidaris

Aquest any també hi ha un component solidari de les begudes que se serveixin a les barraques. La Comissió de la Copa ha decidit donar mig euro de cada got reciclable al Banc d’Aliments de Girona. Així, els gots us costaran un euro, però només es retornaran 50 cèntims, donant la resta de l’import per aquesta iniciativa solidària. Igualment, de la recaptació que es faci dels gots no retornats, també es destinarà la meitat al Banc dels Aliments.

Per altra banda, Girona Avança, un grup d’empresaris del sector turístic de la ciutat, organitzarà un concert solidari pel pròxim 3 de novembre a les barraques pel Banc dels Aliments. Hi actuaran Laia Vehí, Uat Boada, Joan Maséu, Sanjays, Aliment, Vuit, Agme i els PulpoPop.

Menús especials per Fires

Com cada any la majoria de restaurants de la ciutat ofereixen propostes especials per aquestes dates, podeu trobar diversitat de menús i plats en els diferents restaurants de Girona i rodalies. Aquí us en destaquem només alguns com a exemple, en diferents punts de la ciutat i de diferents tipus de cuina. Bones Fires de Sant Narcís!

http://www.restaurantocci.com/index.php?sec=novetats&lang=cat

http://www.onegirona.com/ca/destacats/menu-de-fires-de-girona-2012.html

http://www.calros-restaurant.com/imatges/imatges_clients/calros-restaurant/ftp/st_narcis2012.pdf

http://www.actiweb.es/amaranta/menu_fires_sant_narcis_2012.html

http://restaurantlafundicio.wordpress.com/2012/10/24/no-et-perdis-el-menu-de-fires-de-la-fundicio-i-participa-al-nostre-concurs-a-instagram/

http://www.mimolet.net/pdfs/menu_fires2012.pdf

http://www.saclova.cat/?page_id=499