32ª Festa del Gremi d'Hostaleria << Notícies

Georgina Regàs rep el Timó d'Argent per la seva tasca de divulgació de la gastronomia

 

Georgina Regàs, cuinera i escriptora, propietària del Museu de la Confitura de Torrent ha estat guardonada amb el premi Timó d’Argent “per la seva influent tasca en la divulgació de la gastronomia catalana” en la 32ª Festa del Gremi d’Hostaleria que atorga cada any la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre. El Timó d’Or d’enguany ha estat per la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona “per la important tasca formativa, d’investigació i divulgativa en l’àmbit acadèmic i turístic” que porten a terme.

Durant l’acte també s’ha lliurat el Premi Cooperativa 2012 a Gràfiques Trema, en reconeixement a la seva tasca empresarial i a la qualitat del servei que presta a les empreses de l’entitat i del sector de l’hostaleria i la restauració en general.

La Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre també fa un reconeixement als seus socis en el seu 25, 50, 75 o 100 anys d’activitat. Per això s’ha guardonat el Restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós i  el Restaurant La Casona, de Palafrugell, pels seus 25 anys; i El Restaurant La Masia de Sant Climent de Peralta, pels 50.

En l’acte també s’ha fet lliurament del diploma de certificat en qualitat i medi ambient a l’Hotel & Diving Les Illes, de l’Estartit i també s’ha premiat a l’Estació d’Esquí La Molina, d’Alp pels seus 10 anys de la seva certificació.

La 32ª Festa del Gremi d’Hostaleria ha tingut lloc el 16 d’octubre a l’Hotel Aigua Blava de Begur, un esdeveniment que vol reconèixer les entitats i persones que més s’han distingit en la defensa i promoció del turisme de la Costa Brava Centre. Uns premis que es lliuren cada any des del 1982.


Georgina Regàs, alquimista de melmelades

Georgina Regàs va néixer a Barcelona el 10 d'agost de 1932, cuinera i escriptora, que ha contribuït de manera destacada en la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana. És autora d'una vintena de llibres de cuina (Els millors menús de l’àvia (1985), La cuina de Festa Major (2000), 70 confitures (2002), entre d’altres) i ha dedicat els últims 15 anys a investigar i crear nous gustos de melmelades a través del Museu de la Confitura de Torrent. Un Museu, únic a Catalunya, creat el 2004 on es poden trobar confitures, melmelades i gelees de més de 140 sabors.