Girona 10+1 << Notícies

Girona10 el pròxim 25 i 26 de gener en una tercera edició solidària

 

El cap de setmana del 25 i el 26 de gener tindrà lloc la tercera edició del Girona10, que aquest 2014 presenta la seva vessant més solidària sota el lema Girona10+1, amb motiu de la campanya solidària que es farà aquells dies en benefici del Banc dels Aliments. Un any més, aquesta campanya, impulsada per l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres entitats de la ciutat, té com a objectiu promocionar la ciutat com a destinació de turisme cultural, gastronòmic i aquest any també natural, ja que s’incorporen diferents propostes de turisme actiu.

Una de les principals novetats d’aquesta tercera edició és la promoció que Renfe ofereix als usuaris per visitar Girona el cap de setmana del Girona10. La companyia oferirà un Tren10 d’Alta Velocitat especial amb 397 places, a un preu de 10 euros per trajecte, que sortirà a primera hora del matí el dissabte 25 des de Barcelona i que tornarà al vespre del mateix dia a la ciutat comtal. A més, s’oferiran 1.000 places de tren amb descomptes especials de fins al 70% des d’altres destinacions estatals que estiguin connectades amb tren amb Girona. 

Durant la presentació, el dijous 9 de gener, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont ha subratllat que “el Girona10 és una gran operació de promoció de la ciutat i una inversió que rendeix tot l’any”. “El sector fa una aportació molt important en el que podríem dir que és el gran complot gironí i que té un resultat final espectacular”, ha afegit Puigdemont.

Pel que fa les novetats amb Renfe, la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que “es tracta d’una nova demostració del fet que Renfe fa una aposta clara per Girona com a destí turístic”, i ha afegit que el “cap de setmana intens” del Girona10 contribueix a “desestacionalitzar el turisme a la ciutat”.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial, Francesc Xavier Nicolazzi, ha explicat la vessant solidària de l’edició d’enguany del Girona10. “Creiem que és el moment més adequat per ser solidaris i per això hem afegit aquest +1 al Girona 10, per tal que la gent faci un donatiu d’1 euro per al Banc dels Aliments”, ha afirmat. Els organitzadors de l’esdeveniment promouran entre els participants, tant els qui pernoctin als hotels com els comensals dels restaurants, que donin de manera voluntària 1 euro al Banc dels Aliments, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu que ningú passi gana. El president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez, ha agraït aquesta mostra de solidaritat “per a la gent més necessitada de les nostres contrades”.

La tercera edició del Girona10 posarà a disposició dels visitants de la ciutat 1.200 places hoteleres a 10 euros, així com uns 15.000 menús de restaurant també a aquest preu. Els comerços de la ciutat també participen a la iniciativa amb diverses ofertes, promocions i descomptes. Tal com es va fer en l’edició de l’any passat tothom qui vulgui aconseguir habitacions a 10 euros s’haurà de registrar en un formulari que es trobarà al web www.girona10.net fins al 14 de gener a les 23.59 h. Després d’aquesta data, es farà un sorteig públic que es retransmetrà per Internet entre totes les sol·licituds.

Turisme actiu i espectacles a 10 euros

Una altra novetat d'aquesta edició és també l’oferta d’activitats relacionades amb el turisme actiu, com visites guiades i activitats de natura per diferents indrets naturals de la ciutat o altres propostes amb bicicleta o caiac. En relació amb la cultura, durant el cap de setmana del 25 i el 26 de gener es podran comprar 50 entrades per 10 euros a 10 espectacles programats a l’Auditori de Girona i al Teatre Municipal de Girona, així com entrades també per 10 euros per a espectacles del Festival Strenes.

A més, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus de Girona i el Museu del Cinema oferiran jornada de portes obertes el dissabte 25 de gener (de 10 a 20 h) i el diumenge 26 de gener (de 10 a 19 h); la Casa Masó oferirà visites guiades gratuïtes durant el cap de setmana, amb reserva prèvia, i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona obrirà els espais expositius de nit també durant el cap de setmana.