Patrimoni gastronòmic de la Selva << Notícies

Hostalric i Riudellots de la Selva s'uneixen per promocionar la gastronomia

 

Hostalric i Riudellots de la Selva s'uneixen per promoure el patrimoni gastronòmic de la comarca. El Consell de la Selva ha signat un conveni de col·laboració amb aquests ajuntaments que té com a objectiu de promoure l’excel·lència alimentària a la zona. D’aquesta manera, el conveni preveu posicionar la Selva com un territori d’excel·lència en l’alimentació posant en valor el patrimoni gastronòmic de la comarca mitjançant la valorització del producte local i la promoció dels valors culturals associats a l’alimentació i la gastronomia.

L’acte de signatura ha tingut lloc el 2 de desembre al matí a la seu del Consell Comarcal i ha anat a càrrec del president de l’ens, Salvador Balliu; de l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, i de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha recordat que un dels eixos estratègics del pla d’innovació de la Selva iniciat pel Consell Comarcal l’any 2006 és la posada en valor del patrimoni gastronòmic de la comarca i la dinamització de la indústria alimentària, dos sectors amb una gran importància en nombre de treballadors i aportació al PIB comarcal, i amb un alt potencial per crear sinergies amb el sector turístic i generar una nova activitat econòmica.

Des de llavors, el projecte, tal com ha continuat explicant, s’ha anat encaminant a posicionar la Selva com un territori de referència en l’àmbit de l’alimentació i la gastronomia, i en la millora de la competitivitat de la indústria alimentària. Els municipis d’Hostalric i Riudellots han fet una aposta molt important dins l’àmbit del projecte, creant dos equipaments que han d’esdevenir clau per convertir la Selva en un territori referent en l’excel·lència en l’alimentació: el Domus Sens Soví, el Centre Gastronòmic d’Hostalric, i el Food Lab, el Centre d’Innovació en Gastronomia Industrial de Riudellots de la Selva.

El president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, ha assegurat que es pretén millorar la competitivitat de la indústria alimentària de la comarca, a partir de la dinamització de la plataforma d’innovació gastronòmica industrial i la creació de serveis de suport a la innovació alimentària.  Per la seva banda, l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, ha assegurat: “Amb aquest conveni es generarà un entorn favorable que afavorirà la formació i el flux de talent al territori al voltant de la indústria alimentària i la gastronomia, com a elements fonamentals per a la dinamització econòmica i social."

Finalment, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha assegurat que més enllà dels tipus de projectes que desenvolupin i els serveis que s’ofereixin des de cadascun dels dos centres, l’objectiu final d’ambdós és treballar coordinadament i crear sinergies entre els diferents agents econòmics del sector agroalimentari de la comarca, per tal de reforçar aquest posicionament de la Selva com a territori excel·lent en l’alimentació.