Enoturisme a l'Empordà << Notícies

Hotels i cellers col·laboren per oferir estades d'enoturisme a l'Empordà

 

A principis de juny s’ha presentat a l’Hotel Can Xiquet de Cantallops les moltes opcions d’Estades d’Enoturisme a l’Empordà, que ha tret al mercat Costa Brava Verd Hotels, amb la participació de 17 cellers de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la col·laboració del portal web www.rutesdelviemporda.com i el suport del Consell Regulador de la D.O. Empordà.

Costa Brava Verd Hotels ha creat un programa d’estades a la carta d’un o dos dies, on l’usuari pot escollir entre 10 hotels diferents per dormir i 17 cellers elaboradors per visitar. En el paquet s’inclouen els esmorzar i un sopar degustació el primer dia, amb maridatge de vins de l’Empordà dels cellers participants. Les visites a tots els cellers són guiades i tenen la mateixa estructura: visita a les vinyes (paisatge), al celler i un tast comentat de 4 dels vins que elabora el celler visitat.

Aquestes estades es poden reservar online a les pàgines web de la mateixa cadena hotelera Costa Brava Verd Hotels (www.reservashoteles.net) i (www.petitsgranshotelsdecatalunya.com) i també al portal web Vins de l’Empordà (www.rutesdelviemporda.com), que col·labora activament en la promoció del turisme enològic, a través de la creació d’una gran varietat d’activitats relacionades amb el món del vi a diferents cellers i indrets de l’Empordà i que ofereix també la possibilitat de contractar la visita als cellers, a banda de la compra dels paquets organitzats.

Aquest producte d’enoturisme que mou milers de turistes a California (Napa Valley) o a França (Bordeaux, Borgonya i Champagne), ha tingut els darrers anys un gran desenvolupament a Espanya impulsat pel sector públic i per la creació de grans cellers a La Rioja i a Ribera del Duero.

A l’Empordà, el creixent nombre de cellers amb bones instal•lacions per a les visites i una planta hotelera diversa i de gran qualitat, ha permès els darrers mesos fer grans passes per a la comercialització d’aquest producte.

L’aparició del llibre guia de Lluís Tolosa sobre Enoturisme a l’Empordà, la posada en funcionament del portal Vins de l’Empordà i, sobretot, la voluntat d’ampliar l’activitat dels cellers i dels hotels, ha propiciat l’aparició d’aquests programes a la carta que donen un amplíssim ventall d’opcions als amants del vi i del paisatge empordanès.