Grand Prix de la Cuisine << Notícies

Joan Roca premi Grand Prix de l’Art de la Cuisine

 

El xef gironí Joan Roca, del Celler de Can Roca, ha rebut aquesta diada de Sant Jordi el Grand Prix de l’Art Cuisine en un acte a Barcelona. El cuiner gironí ha dedicat el guardó als seus germans i en especial a la seva dona, per ser una diada com la de Sant Jordi.

El Grand Prix de l’Art de la Cusine és un prestigiós guardó de l’Acadèmia Internacional de la Gastronomia, que la formen representants de 22 països i té la seva seu a França que es dóna a “un artista contemporani de la cuina”. Quatre xefs espanyols havien estat premiats fins a l’any 1996 (Arzak, Adrià, Santamaria i Ruscalleda), però des d’aleshores no havia recaigut en cap cuiner de l’estat espanyol.

L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca de Catalunya, amb l’assistència, entre d’altres, de Xavier Trias, alcalde de Barcelona; Georges Husni, president de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia; Joan Ras, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia; Carles Puigdemont, alcalde de Girona, i Rafael Ansón, president d’honor de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia i president de la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia. També hi ha estat present el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que ha manifestat que aquest premi internacional “representa un nou gran èxit de la gastronomia catalana”