La cuina del Molí de l'Escala al Barça << Notícies

Jordi Jacas gestiona el càtering de la llotja presidencial del FC Barcelona

 

El cuiner Jordi Jacas del restaurant Molí de l’Escala gestiona el càtering de la llotja presidencial del Futbol Club (FC) Barcelona. L’acord és vigent per aquesta temporada i la vinent i pretén donar a conèixer els productes del territori català i, per extensió, la gastronomia catalana en general.

“La llotja del FC Barcelona és un gran aparador des d’on es pot mostrar al món la cuina catalana” ha destacat Jordi Jacas que ha remarcat que “l’objectiu del club era utilitzar aquest espai per fer-ne promoció i van decidir apostar per nosaltres com a coneixedors de la gastronomia catalana i dels productes del territori”.

En aquest sentit, i des del mes de febrer, els convidats a la llotja del FC Barcelona es troben amb una cuina catalana tradicional amb un toc d’innovació i que dóna protagonisme al producte, com és la que es fa al Molí de l’Escala. Els pèsols de Llavaneres, les maduixes del Maresme, la gamba de Palamós, l’anxova de l’Escala, el pollastre del Prat de Llobregat, la poma de Girona o els grans formatges catalans són alguns dels ingredients principals dels plats que cuina Jordi Jacas aquesta primavera.

“Treballem amb els grans productors catalans i amb els grans pastissers i utilitzem els productes de totes les denominacions d’origen catalanes”, ha destacat Jordi Jacas que ha remarcat que “ens agrada fer d’ambaixadors de la cuina catalana i poder formar part d’un projecte d’èxit com és el del FC Barcelona en tots els àmbits”.

El cuiner i propietari del Molí de l’Escala s’ha mostrat satisfet de “poder unir les meves dues grans passions: la cuina i el Barça”. L’acord és vigent fins a la propera temporada per a tots els partits que el FC Barcelona disputi al Camp Nou, incloent-hi els amistosos. A més, inclou també el servei a l’equip tècnic del primer equip, que dirigeix Tito Vilanova.

Defensor del producte del territori

El restaurant Molí de l’Escala s’ha situat en els darrers anys com un establiment de referència vinculat al seu entorn més immediat, el municipi de l’Escala i l’Empordà. El seu segell de qualitat és l’aposta pel producte del territori i de temporada, protagonista indiscutible de la seva cuina.

Jordi Jacas s’ha format com a cuiner en restaurants de prestigi com l’Albareda de Girona, el Jean Luc Figueras de Barcelona, la Casa Irene d’Arties o el Bulli de Roses. Al restaurant, Jordi Jacas aporta les noves tècniques i creacions que es combinen amb la tradició de la cuina clàssica.

Els productes de proximitat són els elements centrals de la cuina del Molí i en són un exemple l’Anxova de l’Escala o el peix. Com a escalenc, Jordi Jacas és un dels pocs cuiners que ha analitzat tots els processos de l’Anxova de l’Escala, producte local per excel•lència, des de la pesca al mar fins que arriba a la boca dels seus comensals.

El cuiner del Molí de l’Escala és també un defensor del peix, en totes les seves variants. Aquest treball personal va fer que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat li encarregués un projecte per promoure les espècies de peix devaluades.