Palamós Gastronòmic << Notícies

Jornada tècnica per a professionals sobre la cuina marinera al Palamós Gastronòmic

 

L'Espai del Peix acollirà el pròxim 17 d’octubre una jornada tècnica per a professionals dins les jornades Palamós Gastronòmic que tenen lloc tot el mes d’octubre. Aquesta activitat va dirigida a públic professional i pretén aconseguir un intercanvi d’experiències, amb cuiners, productors i altres experts, entorn la cuina marinera.

Es tracta de compartir experiències sobre models similars de cuina, bàsicament amb receptes basades en peix i marisc, sobre innovació aplicada a la cuina marinera, també biodiversitat i productes quilòmetre zero, etc.

La jornada serà conduïda per Pep Palau, gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic de Girona. La sessió inaugural anirà a càrrec del xef Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, sota el títol “Experiències innovadores en la cuina marinera”. A mig matí es farà una taula rodona, moderada per Salvador Garcia Arbós, al voltant del “Producte Popi, garantia de sostenibilitat del territori”. Hi participaran Francesc Benaiges, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós; Albert Grassot, de l’Arròs de l’Estany de Pals; i Marta Arenas del Celler de Can Sais. Abans del dinar hi haurà un taller amb el xef Joan Cuadrat sobre la cuina del peix amb cervesa, amb Estrella Damm.

Pel que fa a les activitats de la tarda, hi haurà Cuina a tres bandes amb els xefs Jordi Jacas del restaurant Molí de l’Escala; amb en Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i amb Ramon Boquera, cuiner de l’Espai del Peix. Amb els productes pesquers de baix cost com a principal tema. Tot seguit hi haurà una ponència del doctor Jose Antonio Donaire, professor de turisme de la UdG sobre “El binomi Gastronomia i Turisme en la singularització dels destins turístics”.

La ponència de clausura serà a càrrec del xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, i d’en Nandu Jubany, de Can Jubany.

Les sessions tindran lloc a l’Espai del Peix, ubicat sobre el port de Palamós, un espai que vol contribuir al coneixement, la sostenibilitat i la gastronomia dels productes marins, posant en valor i fent pedagogia d'aquelles espècies poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic.

Més informació a la web de l'Espai del Peix