La Cuina a Sils << Notícies

La Cuina a Sils porta la cuina catalana a Roma per sisena vegada

 

La cuina tradicional catalana representada per La Cuina a Sils serà a Roma per sisena vegada els pròxims 13, 14 i 15 de març. Les cuineres del col·lectiu oferiran la seva cuina als Sopars de Cuina Catalana de l’hotel H10 Roma Cittá. Les cuineres tenen previst altres activitats com ara la participació en un congrés a Santa Cruz de Tenerife, al Saló Internacional de Turisme de Barcelona o a les Festes Artusianes de Forlimpopoli, de nou a Itàlia. 

Pel que fa als Sopars Catalans a Roma, el menú encara no està decidit, però alguns dels plats que han ofert altres anys han estat plats com ara pa amb tomàquet i pernil d'ànec, pa amb foie gras, croquetes de carn i escalivada, escudella, fideus a la cassola o vedella amb bolets, entre altres. És la sisena vegada que un grup de cuineres de Sils en representació del col·lectiu participa en aquesta activitat que gaudeix de gran èxit de participació.

També el març, La Cuina a Sils participarà en el congrés International Meeting of Women Chef 2014, els dies 24, 25 i 26 de març a Santa Cruz de Tenerife. Un esdeveniment internacional que acollirà cuineres d’arreu del món.

Pel que fa a l’abril, del 4 al 6, les cuineres oferiran degustacions de cuinats tradicionals al Saló Internacional de Turisme. El maig les podreu trobar a Quart, a la Fira de la Terrissa, mentre que el juny un grup de cuineres tornarà a Itàlia, en aquest cas a Forlimpopoli, a les Festes Artusianes, on es podran degustar els seus plats. 

El 12 de juliol, tindrà lloc a Sils el XXI é Sopar Gastronòmic Local, un sopar que aplega al Pavelló Municipal més de 500 persones, per menjar les cassoles que toquen per sorteig. 

Durant la tardor també tindrem les cuineres en plena activitat. Del 10 al 12 d’octubre, les podrem trobar de nou a Fira Tast de Girona, oferint cassoles fetes i plats elaborats allà mateix. Del 24 al 29 de novembre, seran a Madrid, en concret al hotel Villa de la Reina on oferiran també cuinats tradicionals de la nostra cuina. 

Sopars de cuina tradicional a Barcelona

Justament aquests dies -12, 13, 14 i 15 de febrer- es duen a terme al hotel Casanovas de Barcelona les Jornades de cuina tradicional Catalana. En aquestes dates s’oferiran els cuinats en format de sopars i el dia 12 al migdia va tenir lloc la presentació a càrrec de Carme Ruscalleda.

Del 12 al 15 de febrer, cada nit de les 20.30 a les 23.00 h, les cuineres ofereixen un menú bufet degustació consistent en 3 aperitius, 2 primers, 3 plats principals i 2 postres, tot plegat acompanyat amb vi DO Empordà i cava Brut Peralada, a més de cafès i petits fours. Tots els plats els serviran les cuineres de La Cuina a Sils, que oferiran també una detallada explicació de la història i l’elaboració dels plats. El menú es podrà degustar per 35 € (IVA inclòs).