Saló Internacional de Turisme de Catalunya << Notícies

La cuina gironina protagonista de l’Àrea Gastronòmica del Saló de Turisme

 

La cuina gironina és la protagonista de l’Àrea Gastronòmica del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), de la mà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Els visitants podran gaudir d’aquest espai del 19 al 21 d’abril, els dies que té lloc el saló a la Fira Barcelona.

En aquest espai es podran degustar productes típics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, es podrà conèixer una mica més sobre la gastronomia de la zona i, partir d’aquí, conèixer els atractiu turístics de les nostres comarques, així com l’oferta cultural, esportiva i d’oci.

Entre els productes que es podran degustar hi haurà anxoves de l’Escala, tastets de cuina volcànica de la Garrotxa i patates d’Olot; productes de l’Empordà, tasts de Sant Feliu de Guíxols i Cadaqués, degustacions a càrrec del col·lectiu Girona Bons Fogons, tast de vins de la Ruta del Vi DO Empordà i degustacions a càrrec de les cuineres de Salt i de Sils -amb pollastre amb salsafins, mandonguilles amb sípia i bunyols de poma-.

El SITC arriba a l’edició número 22 i és considerat líder del sector a Espanya entre els certàmens dirigits al consumidor final. Així mateix, s’ha convertit en una de les cites més importants de l’any per als aficionats a viatjar. El seu públic, segons informa el SITC, –més de 178.000 persones en l’edició anterior- té un gran poder de decisió (més de la meitat dels visitants tria en el saló la destinació de les seves vacances). A més, es tracta d’un públic molt viatger, ja que Catalunya és un dels mercats emissors i receptors més importants d’Europa i la principal destinació turística de l’estat espanyol.

Menja’t el món!

Aquest any el Saló proposa la campanya “Menja’t el món” en què els visitants del certamen podran degustar menús temàtics en restaurants d’hotels de luxe de la capital catalana, els dies que dura el Saló.

Diversos establiments ofereixen una proposta gastronòmica especial, basada en les especialitats culinàries d’un país en concret. Els menús, elaborats expressament en motiu del saló, tindran un 25% de descompte presentant l’entrada del SITC. 

Per saber els establiments i menús que hi podeu trobar podeu consultar la web.