Cooperativa La Fageda << Notícies

La Fageda celebra els 30 anys amb una jornada de portes obertes

 

La cooperativa La Fageda ha celebrat els 30 anys amb una jornada de portes obertes en què han participat centenars de persones. La jornada ha tingut lloc el dissabte 24 de març i alguns dels assistents han pogut pujar en el globus aerostàtic de La Fageda.

Segons els organitzadors, es tracta d’un “esdeveniment ideal per reafirmar els valors que han permès a La Fageda esdevenir un projecte autènticament social i un èxit empresarial”, segons afirmen en el blog oficial.

Per això, fruit d’una iniciativa conjunta entre La Fageda i l’empresa garrotxina Vol de Coloms, un globus aerostàtic d’aire calent de 6.000 m³ i 30 metres d’alçada ha compartit protagonisme amb les vaques i els vedells de la granja. Amb els empleats de la cooperativa que ho han volgut com a prioritat, alguns dels assistents han pogut fer pujades i baixades a aquest globus que normalment vola entre 1.000 i 2.000 metres per sobre el nivell del mar.

Tot plegat ha començat a les 9 del matí amb un bon esmorzar popular: pa amb tomàquet, embotits, coca i, com no podia faltar, iogurts i postres La Fageda. Els assistents també han pogut visitar la granja i veure les vaques en producció, la sala de prepart, els vedells i la sala de munyir. També la fàbrica, on es pot veure (des de l'exterior) com es transforma la llet en iogurts i postres, detallant els diferents processos d’elaboració.

La col·laboració entre Vol de Coloms i La Fageda seguirà almenys fins el mes d’abril ja que la cooperativa ha obert un concurs amb un vol per a dues persones en globus com a premi. Es tracta de proposar un eslògan enginyós amb motiu del 30è aniversari. L’eslògan premiat s’endurà el viatge pels volts de la Garrotxa, d’uns 60 minuts. Hi podeu participar al facebook de la Fageda. 

La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Hi treballen un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals.

Mas Els Casals, la seu social, es troba a la Fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquesta finca de 15 hectàrees, porten a terme la majoria d’activitats, tant assistencials com productives.