Temps de cireres << Notícies

La Ruta de la Cirera més completa

 

Aquesta primavera 2012 les cireres seran més protagonistes que mai. “La Cuina del Vent” s’ha fusionat amb el grup Remena’m la cirera per donar a conèixer aquest producte a través de diverses accions. La Ruta de la Cirera, que durarà tot el mes de juny, diferents fires i també un concurs de receptes amb aquesta fruita a Llers.

La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, es fusiona amb el grup Remena’m la cirera per donar a conèixer aquest producte, que es conrea a la comarca, a la vegada que reclama que la cirera ostenti Denominació d’Origen Empordà, donat que és l’única zona de tot l’Empordà on es conrea tradicionalment amb força varietats i alta qualitat.

Així, el col·lectiu gastronòmic va inaugurar la Ruta de la Cirera el 31 de maig. Es tracta d’un recorregut d’un mes de durada aproximadament i fins que s’acaba la temporada de collita d’aquesta fruita, durant el qual un seguit de restaurants ofereixen plats elaborats amb cirera de l’Empordà. El recorregut es divideix en tres àries: La Cirera Gastronòmica, la Cirereta de la Retina, i la Cirereta del Record.

L’objectiu de la campanya és el de fomentar els productes de proximitat per potenciar el binomi territori-producte. La novetat d’aquest any és l’agermanament de La Cuina del Vent amb el col·lectiu Les Toques Blanques, de la Catalunya Nord, que tindrà lloc al Santuari de la Salut de Terrades el dilluns 4 de juny, a les 10 del matí.

La Cirera Gastronòmica

Un itinerari per 11 municipis de l’Alt Empordà i un restaurant convidat de Girona, el Celler de Can Roca, on hi trobareu 22 establiments que elaboren la deliciosa cirera de l’Empordà. La única consigna que tenen és que la cirera sigui cuinada i el seu objectiu és el de fomentar els productes de proximitat, finalitat que caracteritza la cuina de tots els restaurants del recorregut, els quals s’identificaran amb un adhesiu acreditatiu a la porta.

La Cirereta de la Retina

Cadascun d’aquests restaurants us desvetllaran el seu racó més visual, normalment de caire intimista i de visió agradable, un lloc que anomenen Cirereta de la Retina.

La Cirereta del Record

L’Alt Empordà és una terra que encara, avui en dia, evoca el record i com que l’evocació quan es recorda és difícil que sigui fidel, us conviden a reviure aquestes sensacions visitant comerços, de cada municipi, on el temps sembla haver-s’hi aturat.

I Concurs de cuina de la cirera

Obert a amateurs de la cuina i a tothom qui ho vulgui i que no sigui professional de la cuina. Es vol fer un reconeixement a aquesta fruita, premiar les habilitats culinàries dels participants, potenciar els productes de proximitat i l’hàbit de cuinar a casa. Els plats seran de lliure elecció i hauran de contenir com a únic o com a part dels ingredients la cirera de l’Empordà.

S’han establert quatre categories: entrants, segons, postres i infantil. La inscripció s’ha de fer a través del web de La Cuina del Vent abans del 7 de juny o bé, el mateix dia del concurs. El plat elaborat s’ha de presentar el diumenge 10 de juny a les 7 de la tarda, a la plaça de Llers, coincidint amb la Fira de la Cirera d’aquest municipi.

Juntament amb el plat cuinat, s’ha de presentar un sobre amb el nom de la recepta, la recepta (ingredients i elaboració) i les dades personal. Com a premis hi ha l’apadrinament d’un cirerer durant aquesta temporada amb dret a collir-ne els fruits i un val descompte de 40€ per un àpat per a dues persones per a degustar en un dels establiments que participen a la campanya Remena’m la Cirera. Els premiats, també, s’enduran un lot de llibres de cuina i gastronomia de La Cuina del Vent i la seva recepta es publicarà al web d’aquest col·lectiu. El lliurament dels guardons es farà el 10 de juny a Llers. Organitza La Cuina del Vent, les Fires de la Cirera de Terrades (3 de juny) i Llers (10 de juny), Alt Empordà Turisme i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.