Cartaví 2012 << Notícies

Les Cols i Mas Romeu premis Cartaví 2012 de les comarques gironines

 

Els restaurants Les Cols (Olot) i Mas Romeu (Lloret) han rebut el premi Cartaví 2012 pel que fa a la demarcació de Girona. El restaurant garrotxí ha estat premiat dins la categoria A, formada per restaurants amb preu mig del cobert fins a 18 euros. Per la seva banda, Mas Romeu ha estat escollit dins la categoria B, de restaurants amb preu de 18 a 40 euros. Els premis havien d’incloure encara un tercer premi, dins la categoria C, amb restaurants amb preu de més de 40 euros, però que ha quedat desert.

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes, tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor.
 
Aquests premis han estat oberts a tothom a través de la creació d’una pàgina  web  (www.cartavi.cat) que va permetre realitzar la proposta d’un restaurant per part del públic fins al 30 de setembre.  Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants ha estat molt influent per escollir els restaurants finalistes. Entre tots els 1.300 vots i  els 434 restaurants proposats  on line, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels Premis Cartaví 2012.

Pel que fa a la resta de premiats, a Barcelona Ciutat, dins la categoria A: Dos Cielos; categoria B: Topik; Categoria C: Fastvínic. A Barcelona província, dins la categoria A (excepcionalment dos guanyadors): Els Casals i Can Jubany; categoria B: Kan Bakus; categoria C: Premi desert; a Lleida, categoria A: Can Boix de Peramola, categoria B: Estel de la Mercè, categoria C: Hotel Sant Vicenç; a Tarragona, categoria A: Can Bosch; categoria B: Hotel Hostal Esport, categoria C: La Farmàcia.
 
El Premi especial del jurat aquest any ha estat, a títol pòstum, per Pau Albornà, fundador del portal gastronòmic 7 Caníbales.
 
En aquesta edició s’han introduït uns canvis. Durant els anteriors anys es premiava els restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins catalans. A  partir d’aquesta edició s’ha tingut més en compte  tots aquells restaurants que hagin demostrat una major sensibilització vers els vins catalans i ho hagin sabut transmetre al consumidor.
 
Cartaví 2012 ha comptat amb  la col·laboració de l’INCAVI, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Associació Catalana de Sumillers, i de les onze DO catalanes.