Hotels Gastronòmics << Notícies

Les comarques gironines concentren la meitat d’hotels gastronòmics de Catalunya

 

Les comarques gironines concentren la meitat d’hotels gastronòmics de Catalunya. Aquesta especialitat d’hotel va ser aprovada per la Generalitat a finals del 2012 i s’han acreditat fins avui 28 establiments arreu del territori català. A les comarques gironines hi trobem catorze hotels, dotze ubicats dins la marca turística Costa Brava i dos a la zona de la marca Pirineus.

Pel que fa a les comarques de Barcelona, hi trobem cinc hotels amb aquesta especialització; tres a les de Tarragona; i a Lleida, 6 més.

Els establiments gironins acreditats són l’Hotel Ca l’Arpa de Banyoles i l’Hotel Casamar de Llafranc, tots dos posseïdors d’una estrella a la guia Michelín, i altres establiments de gran prestigi en el món de la gastronomia com l’Hotel Empordà de Figueres, la Plaça de Madremanya, El Far a Llafranc, Es Portal de Pals, El Molí de Pont de Molins, Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys, La Quadra també de Maçanet, l’Hotel Emporium de Castelló d’Empúries, l’Hotel Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar, l’Hotel els Caçadors de Ribes de Freser i l’Hotel Prats de la mateixa vila.

A la resta de Catalunya cal destacar altres coneguts establiments com el Mas Albareda de Sant Julià de Villatorta, Can Boix a Peramola, La Boella a la Canonja, la Fonda Europa de Granollers, l’Andria a la Seu d’Urgell o el Monegal a Sant Llorenç de Morunys. El llistat dels establiments ja acreditats fou presentat la setmana passada al Saló Internacional de Turisme de Catalunya.

L’objectiu de la Direcció General de Turisme és arribar abans de final d’any a una cinquantena d’establiments per tal de crear la massa crítica necessària per desenvolupar una campanya de màrqueting especifica d’aquests establiments tot aprofitant la magnifica imatge gastronòmica de que disposa Catalunya arreu del món.

Petits Grans Hotels de Catalunya

L’associació Petits Grans Hotels de Catalunya acumula fins a nou dels hotels gastronòmics, marca que s’ha distingit des dels seus inicis per aplegar el establiments que donen una especial rellevància a la seva oferta gastronòmica.

En aquest enllaç trobaran el llistat dels Hotels Gastronòmics, així com el mapa on es troben situats.