Guia Michelin 213 << Notícies

Les Magnòlies i Els Brancs reben la primera estrella Michelin

 

El restaurant Les Magnòlies (Arbúcies) i Els Brancs (Roses) aconsegueixen la seva primera estrella Michelin en la guia del 2013, presentada aquest 22 de novembre a Madrid. Pel que fa a la resta de presència catalana, Enoteca i Moments (Barcelona) han guanyat la segona estrella -úniques incorporacions de tot l’estat al rang de les dues estrelles-; mentre que Dos Palillos, Koy Shunka i Nectari (Barcelona) i Lluerna (Santa Coloma de Gramanet) han rebut la seva primera estrella.

La gastronomia catalana segueix en bona consideració a la prestigiosa guia Michelin i només el restaurant Evo, a la torre de l'Hotel Hesperia de l'Hospitalet de Llobregat, ha perdut l'estrella però a causa del tancament del local. Així, segueixen amb tres estrelles El Celler de Can Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda. Amb dues, Les Cols (Olot) i el Miramar (Llançà), pel que fa a comarques gironines; i els restaurants barcelonins Abac, Can Fabes, Lasarte i els recent incorporats Enoteca i Moments.

Amb una estrella, a banda dels citats Les Magnòlies i Els Brancs, l’edició del 2013 de la guia segueix incloent, pel que fa a comarques gironines, Bo.Tic (Corçà), Casamar (Llafranc), Ca l’Arpa (Banyoles), Ca l’Enric (Vall de Vianya), Els Tinars (Llagostera), L’Aliança (Anglès), La Cuina de San Simón (Tossa de Mar), La Fonda Xesc (Gombrèn), La Llar (Castelló d’Empúries), Mas Pau (Figueres) i Massana (a Girona). 

A les comarques barcelonines hi consten amb una estrella, a banda dels estrenats Dos Palillos, Koy Shunka, Lluerna i Nectari; Alkimia, Caelis (Hotel Palace), Cinc Sentits, Comerç 24, Dos Cielos (Hotel Me), Gaig, Hisop, Hofmann, Manairò, Sala. Olot, Moo (Hotel Omm), Neichel, Saüc, Via Veneto. També Els Casals, a Sagàs, L’Angle (Hotel Mon), a Sant Fruitós de Bages; Capritx, a Terrassa; Estany Clar, a Cercs; Can Jubany, a Calldetenes. 

I també amb una estrella hi trobem el Torreo de L’India, a Xerta; el Rincón de Diego i Can Bosch, a Cambrils i Fogony a Sort.

Una de les estrelles més esperades ha estat la tercera del restaurant de Dènia Quique Dacosta. També ha obtingut la tercera Arzumendi, de Larrabetzu, Vizcaya. Pel que fa a primera estrella a la resta de l’estat, l’han rebut Mina, de Bilbao; Ars Natura, de Cuenca; Alejandro G. Urrutia i El Puerto, de Gijón; Culler de Pau, a O Grove; Kabuki de Santa Cruz de Tenerife; Chirón, a Madrid; Ricard Camarena, a València i La Prensa de Saragossa.