Aula Gastronòmica de l'Empordà << Notícies

Les noves estrelles Michelin a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà

 

L’Aula Gastronòmica de l’Empordà ha programat un nou cicle del taller “Cuina d'Autor"  amb els dos nous restaurants gironins que van obtenir la seva primera estrella Michelin el 2012, Les Mangòlies, d’Arbúcies i Els Brancs, de Roses. El primer taller va tenir lloc el 28 de febrer amb el xef Victor Trochi, de Les Magnòlies; i el 27 de març serà el torn de Javier Cabrera i Marlon Veitl, del restaurant Els Brancs. Per altra banda, El mes d’abril el xef Paco Pérez dirigirà l’activitat gastronòmica Sopar 12+1.

El primer taller va tenir lloc dijous 28 de febrer amb la presència del xef del Restaurant Les Magnòlies, Victor Trochi, que va elaborar tres dels plats que es poden tastar en el menú degustació del restaurant: vieira rostida i patata fumada perfumada al romaní sobre un fons guisat de cansalada i tomata; ou de pagès amb mongetes del ganxet i samfaina; i gintònic amb matisos cítrics i herbacis.

D’aquesta manera els assistents van poder conèixer de primera mà alguns dels secrets de la cuina de Les Magnòlies.

El següent taller serà dimecres 27 de març, de 16:30h a 19:30h, on Javier Cabrera i Marlon Veitl, xefs del Restaurant Els Brancs, també ens descobriran alguns del plats del seu menú degustació.

Sopar 12+1

El mes d’abril se celebrarà el Sopar 12+1, una activitat gastronòmica que serà dirigida pel xef Paco Pérez, del Restaurant Miramar de Llançà, amb dues estrelles Michelin, i que elaborarà, conjuntament amb els assistents, un menú que després degustaran tots a taula.
Aquests tallers van dirigits al públic general i tenen un cost de 50€ cada sessió. Les inscripcions es poden fer al telèfon 972 60 00 69.

Altres tallers: Avui cuino jo amb... i tallers per a nens

Dins el cicle Avui cuino jo amb... l’Aula Gastronòmica de l’Empordà porta a Vicenç Fajardo, del resturant Hotel La Plaça de Madremanya (el dijous 7 de març); Marc Gascons, d’Els Tinars de Llagostera, (21 de març); Joan Carles Sánchez, del restaurant Portal de Mar, de Torroella de Montgrí (4 d’abril); i en Kim Farrarons, del restaurant Hotel Llevant a Llafranc (18 d’abril). Totes les sessions són de les 19:30 a les 21:30h; per 15 € per persona i per sessió.

Els més petits també podran aprendre a cuinar en els taller per a nens i nenes de 7 a 12 anys amb Dante Chiarella, per 40 € per nen, per Setmana Santa. En concret: el 25 de març aprendran a fer Tortell de Rams; el 26 de març faran pa de pessic tradicional; 27 de març serà el torn del Mico de Pasqua; i el 28 de març es farà la mona tradicional.