7è Gastromusical << Notícies

Maika Makovski, Quimi Portet, Núria Graham, Amparo Sánchez i CMS Trio al 7è Gastromusical de l'Escala

 

Maika Makovski, Quimi Portet, Núria Graham, Amparo Sánchez i CMS Trio, a l’escenari, i Paco Pérez, Isma Prados, Artur Martínez, Damian Allsop i Jordi Jacas, als fogons. Aquesta serà la programació de la 7a edició del Festival Gastromusical que programa el Molí de l’Escala. El festival se celebrarà els dimecres 31 de juliol i 7, 14, 21 i 28 d’agost.

El Gastromusical és una proposta pionera que uneix música i gastronomia. De la mà del cuiner i propietari del Molí de l’Escala Jordi Jacas, el festival és una de les ofertes més originals i atractives de la programació estiuenca a la Costa Brava. La iniciativa uneix música, gastronomia, art i solidaritat per oferir una experiència única les nits dels mesos d’estiu.

Cada nit, el cuiner convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil de l’artista que actuarà a continuació. Un sopar ideat perquè els plats que se serveixen traslladin els comensals a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret.  Dues formes diferents de creació es donen la mà al servei d’una experiència original. La intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors esdevenen els ingredients bàsics per a unes nits úniques, que es tancaran a l’espai Sapore del mateix Molí.

En aquesta setena edició del Gastromusical, la música de CMS Trio (Colina Miralta Sambeat) maridarà amb la cuina empordanesa de Jordi Jacas, la proposta gastronòmica d’Isma Prados s’hibridarà amb la música de Quimi Portet;  la cuina radicalment local d’Artur Martínez servirà de teló de fons per al concert de Núria Graham; el ritme d’Amparo Sánchez es combinarà amb l’avantguarda culinària de Paco Pérez, i Maika Makovski actuarà després del concert culinari de Damian Allsop.

Col·laboració amb Càritas

Aquest any el Gastromusical col·laborarà amb Càritas i hi destinarà els diners que es recaptin en el sorteig de regals que es farà al final de cada vetllada. Càritas treballa per combatre les desigualtats socials i la pobresa a Catalunya i ajuda a les persones amb risc d’exclusió social a través d’iniciatives com menjadors solidaris, espais d’acollida i atenció als més desafavorits. L’entitat es nodreix de la tasca d’una extensa xarxa de voluntaris, que també porten a terme activitats de sensibilització i formació entre la ciutadania.